Fodbold: FC Midtjyllands Onuachu snupper afrikansk bronze med Nigeria

Paul Onuachu og Nigeria vinder bronze ved Africa Cup of Nations. FCM-stjernen sad på bænken i bronzekampen.

FC Midtjyllands Paul Onuachu vender tilbage til Herning fra Africa Cup of Nations med metal om halsen sammen med holdkammeraterne på Nigerias landshold. 

Onsdag aften blev bronzekampen således spillet i turneringen, og her sørgede en tidlig scoring for en 1-0-sejr til Nigeria over Tunesien. 

Det hele skete dog med FCM-angriberen på bænken i hele opgøret, og fra den plads kunne Onuachu se Nigeria afgøre opgøret efter blot tre minutter. 

Da udnyttede Nigeria en fejl i Tunesiens forsvar. 

Tunesien-keeper Moez Ben Cherifia og en tunesisk forsvarsspiller gik begge helt galt af bolden efter et nigeriansk indlæg fra venstre side.

Forvirringen betød, at den tidligere Watford-spiller Odion Ighalo derefter i en rask bevægelse stak foden frem og fik prikket bolden i mål til 1-0.

Det var Ighalos femte mål i i denne udgave af turneringen om det afrikanske mesterskab, og han har dermed en realistisk mulighed for at blive slutrundens topscorer. 

Der var dog ikke flere mål i hverken Ighalo eller kampens øvrige spillere i Kairo, hvor der fredag spilles finale, når Algeriet og Senegal brager sammen i guldkampen.

Her har tre spillere indtil videre scoret tre mål i turneringen. Det gælder for Algeriets Riyad Mahrez fra Manchester City samt Adam Ounas. 

Liverpools Sadio Mané hos Senegal har også scoret tre mål indtil videre. 

/ritzau/