Fodbold for alle: - Jeg er her for at vinde!

​Fodbold skal være for alle, mener de i Hammerum.

På afstand ligner spillerne alle andre.

Men når man kommer tættere på, så kan man se, at dagens arrangement er lidt ud over det sædvanlige. Spillerne er handicappede, men deres ambitioner er ikke anderledes, end alle andre fodboldspilleres.

- Jeg er her for at vinde, siger den unge spiller Oliver Svangren.

Turneringen er til for børn og voksne med forskellige former for handicap. Lige fra ADHD til autister og hjerneskadede.

- Der er ikke andre stævner decideret for mentalt handicappede. Der er masser af fodboldstævner for raske og her giver vi dem så en mulighed for at komme til et helt almindeligt stævne, lige som alle andre kan, fortæller arrangøren af Sommerbold på Heden, Carsten Sjørvad.

Der er gang i den på banen.
Der er gang i den på banen.
Foto: Sean Kelly Christensen

Rekordår

Spillerne er delt ind i forskellige rækker, alt efter evner. Det er tredje gang, at Sommerbold på Heden bliver afholdt i Hammerum, og i år er der 35 forskellige hold og 300 spillere.

Det er en rekord.

- Det er et dejligt arrangement for de unikke børn. Det er dejligt, at det kan lade sig gøre, og de er virkelig glade for det, kan man se, siger Charlotte Thomsen, der som pårørende er med på sidelinjen.

Selvom turneringen er for de specielle børn og voksne, så er der ikke en stor forskel på, hvordan sådan et skal arrangeres. Der er dog en ting.

- Vi skal instruere dommerne i, at det ikke er almindelige børn og voksne, de dømmer. De skal give dem lidt længere snor. Det er ikke altid, at de er bevidste om det. Når vi andre laver frispark, så gør vi det ofte med vilje, men de gør det meget sjældent med vilje, fortæller arrangøren.

Næste år er målet at udvide stævnet fra en til to spilledage.

 

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.