Opdateret: 43-årig dømt for at sætte ild til sovende mands fødder

På H. C. Ørstedsvej i Herning fik en sovende mand en brat opvågning, da der blev stukket ild på den håndsprit en 40-årig kvinde vaskede hans fødder i.

Opdateret: Den 43-årige mand er blevet idømt 6 måneders fængsel. Han har valgt at anke dommen.

En 38-årig mand fra Herning blev halv ni i går morges indlagt med slemme forbrændinger på begge ben.

På en privat adresse på H. C. Ørstedsvej havde manden lagt sig til at sove i en stol, hvorefter en 40-årig kvinde besluttede sig for at vaske hans fødder i håndsprit.

- Mens hun vasker ham, så er der en anden mand på adressen, der tager sit fyrtøj og tænder ild til håndspritten, så der går ild i benene på den sovende mand, fortæller Henning Præstegaard, der er politikommissær hos Lokalpolitiet i Herning.

Ofret fik en brat opvågning og en tur på skadestuen, hvor han fik konstateret andengradsforbrændinger på begge ben, og han blev efterfølgende overført til Regionshospitalet i Herning.

Andengradsforbrænding

Sigtet for grov vold

Det var en 43-årig mand, der stak ild på det sovende offer. Ifølge Henning Præstegaard har den 43-årige erkendt det, men har indtil videre ikke kunne give en forklaring på, hvorfor han gjorde det.

Han er derfor blevet sigtet for grov vold og bliver fremstillet i retten i dag klokken ti, og politikommissæren mener, at manden får en straksdom eller bliver varetægtsfængslet. 

I første omgang blev både kvinden og manden, der var indblandet, anholdt, men begge parter har forklaret, at kvinden ikke havde nogen idé om, at der pludselig ville blive sat ild til håndspritten.

Indtil videre er der heller ikke nogen forklaring på, hvorfor det sovende offer skulle have vasket sine fødder i håndspritten.

Politiet fortæller, at det er en meget bizar sag, hvor der stadig er omstændigheder, som politiet endnu ikke kender til.

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.