Flyvende eventyr for Vildbjerg-fabrik

Multicut i Vildbjerg har i dag skrevet under på en ny aftale med Airbus om at levere stumper til fremtidens flyproduktion.

Der er kronede dage i vente for Multicut i Vildbjerg. Det forudser virksomheden i hvert fald selv, efter den i dag underskrev en stor aftale med mægtige Airbus.

I fremtiden skal Multicut levere seks forskellige aluminiumsdele til en af de nye Airbus-modeller. I forvejen er virksomheden leverandør til Boeing, som sammen med Airbus sidder på 90 % af markedet.

- Det er dejligt. Det er altid rart at blive bekræftet lidt af andre i, at det man gør, er rigtigt dejligt. Det er ligesom en atlet, der vinder en medalje til OL. Vi er rigtig glade, siger direktør Lars Rasmussen.

Og danskerne flyver som aldrig før. På de sidste 15 år er antallet af rejser til udlandet steget med 85 %, og det er en god forretning for Multicut i Vildbjerg. For selvom aftalen ikke i første omgang er kæmpestor, så er fremtidsmulighederne enorme.

I løbet af de næste 20 år skal der i følge de to største producenter af passagerfly - Boeing og Airbus - bygges over 30.000 nye passagerfly. Og allerede inden for det næste år skaber Multicut-aftalen 25 nye arbejdspladser i Vildbjerg.

- Jeg regner med, at det giver omkring 250 arbejdspladser over de næste 7-8 år, siger direktør Lars Rasmussen.

En af aftagerne til den nye flytype er SAS. Efter planen bliver flyene leveret til SAS i 2020.

 

Metalfirmaet Multicut skal levere aluminiumsdele til en ny type Airbus-passagerfly.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.