Flyttemand med usædvanligt budget: 79 mio. kr

Jacob Pedersen er hyret til et usædvanligt flyttejob. Inden 2020 skal han sørge for at to sygehuse bliver samlet på én matrikel i Gødstrup.

Inden de første patienter kan rykke ind på det nye sygehus i Gødstrup, skal der ske en flytning, som nok kan tage pusten fra de fleste flyttemænd.

Det sker, når alt fra regionshospitalerne i Holstebro og Herning skal flyttes til det nye supersygehus. Styringen af det projekt er lagt i hænderne på 45-årige Jacob Pedersen.

Alene flytningen af en enkelt scanner tager mellem 14 dage og tre uger.
Alene flytningen af en enkelt scanner tager mellem 14 dage og tre uger.
Foto: Gustav Houe Dall, TV MIDTVEST

Han har tidligere stået for lignende projekter på Det Nye Universitetshospital i Skejby,  Regionshospitalet i Randers og på Grundfos. 

- I forhold til det, jeg tidligere har prøvet, så er det helt klart det største projekt, jeg har kastet mig ud i, fortæller han.

Alene flytningen af en enkelt scanner fra røntgenafdelingen kan tage mellem 14 dage og tre uger. Dem er der 7-10 stykker af, der skal flyttes.

De mange scannere og maskiner er bare en lille del af den samlede flytteproces, der også indebærer personale og patientforløb.

- Så svarer det jo til, at vi skal flytte tusinde familier. Hvis vi så lægger oveni det, at de har gæster, som er syge, som skal tages hånd om samtidig med, at de skal flytte. Det er ikke en lille opgave. Det her er en stor opgave, fastslår Jacob Pedersen.

Budgettet ligger på 79 millioner. Jacob Pedersen har 36 måneder til at få styr på det hele.

Er det hårdt?

- Det er sjovt, siger Jacob Pedersen.

Se indslaget med Jacob Pedersen her