Flydtkjær fordobler sit stemmetal

Dansk Folkeparti blev valgets helt store sejrherre og gik også et mandat frem i Vestjylland Storkreds. Dennis Flydtkjær har i samme ombæring fordoblet sit antal af personlige stemmer.

Dansk Folkeparti blev valgets helt store sejrherre og gik også et mandat frem i Vestjylland Storkreds.

Partiet har nu tre vestjyske mandater. Christian Langballe ser ud til at genvinde sin plads, mens Dennis Flydtkjær fra Herning helt sikkert er inde. Dennis Flydtkjær har fordoblet sit personlige stemmetal i både Herning og Ringkøbing.

- Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal sige. Det er jo helt vildt mange mennesker, og jeg er meget overvældet over, at så mange har vist mig en så stor tillid. Det er slet ikke til at forholde sig til, siger en noget overvældet Dennis Flydtkjær til TV MIDTVEST.

"Det er helt uvirkeligt"

Ved valget i 2011 fik Flydtkjær 3216 personlige stemmer i hans to største valgkredse i Herning, hvor han bor og også er viceborgmester og i Ringkøbing, hvor han er opstillet.

I går valgte over 7000 vælgere at sætte deres kryds ved politikeren fra Dansk Folkeparti. Hvert femte vælger på landsplan bakkede op om partiet.

- Vi kunne jo godt se, at vi nok ville få et godt valg, men at vi fik 22 procent af stemmerne, det havde jeg aldrig turde drømme om. Det virker stadigvæk lidt uvirkeligt, sagde han tidligt i morges til TV MIDTVEST.

Den store succes skyldes ifølge den vestjyske stemmesluger flere ting:

- Vi har en god formand i Kristian Thulesen-Dahl, der har stået stærkt i valgkampen og har undgået mudderkast. Samtidig har vores politiske emner fyldt meget i valgkampen med flygtninge-indvandrerpolitikken, og det tror jeg, danskerne har taget til sig, siger han.

Se interviewet med Dennis Flydtkjær:


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.