Flydtkjær: Det skal være let at klage over ejendomsvurdering

Dennis Flydtkjær og DF mener ikke, det skal gøres sværere at klage over ejendomsvurderinger.

Utilfredse boligejere skal altid have lov at klage, hvis de mener, at Skats ejendomsvurderinger og ejendomsskatter er uretfærdige.

Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær, mener derfor, at det er helt forkert, at Skatteministeriet ifølge Politiken arbejder på at udtænke barrierer, der kan forhindre, at hundredtusindvis af boligejere klager over Skats vurderinger.

Skatteministeriet frygter nemlig, at boligejere vil overbebyrde Skats klagesystem, hvis de mener, at deres vurderinger er fejlagtige.

- Jeg synes ikke, man skal opsætte barrierer, så folk får sværere ved at klage. Når man har et system for ejendomsvurderinger, skal man også have god mulighed for at efterprøve det.

- Man kan i stedet prøve på at minimere antallet af klager og lave et system, som rammer mere præcist, så folk ikke føler, at de har behov for at klage, siger Dennis Flydtkjær.

Ifølge flere uafhængige kilder, som Politiken har talt med, arbejder Skatteministeriets embedsmænd med forskellige modeller, der skal begrænse antallet af klager.

En af disse modeller er, at boligejerne skal betale et gebyr for at klage. Et andet middel er overvejelsen af en ny regel om, at boligejeren ikke kan få ændret sin vurdering, hvis den er mindre end 20 procent forkert.

- Man kunne vende den om og i stedet tage fem procent af vurderingen, så folk vidste, at der var mindre sandsynlighed for, at ejendommen var vurderet for højt, foreslår DF-ordføreren.

Også De Konservative afviser at sætte en stopper for dele af husejeres klageadgang.

- Selvfølgelig skal man have mulighed for at klage over sin ejendomsvurdering. Derfor kommer Det Konservative Folkeparti heller ikke til at støtte begrænsninger i klageretten, skriver partiets skatteordfører, Brian Mikkelsen, på Facebook.

- Danmark er en retsstat, og i en retsstat har man mulighed for at klage over statens afgørelser, skriver han.

/ritzau/

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.