Fly kørt tværs gennem landsdelen – skal være øvelsesfly for politi og beredskab

Et ældre jetfly blev tirsdag fragtet fra Thisted til Herning, hvor det skal bruges som øvelsesfly for både politi og beredskab.

Fra Thisted, over Oddesundbroen og ind til Herning.

Sådan var turen for et gammelt jetfly tirsdag, som netop er købt, fordi politiet og beredskabet i Midt- og Vestjylland skal bruge det til at sikre endnu bedre og mere realistiske øvelser.

Og derfor var det da også en anderledes dag for seniorsergent Evan Jensen, der har arbejdet i Beredskabsstyrelsen i 22 år.

- Det er ikke hver dag, at man får lov til at prøve en opgave af den her kaliber. Beredskabsstyrelsen har ikke, så vidt jeg ved, været ude at investere i fly til øvelser på den her måde før, siger han.

Øvelsesflyet er et udtjent Dornier 328 jetfly, der tidligere har fløjet over tusindvis af kilometer som rutefly i Tyskland.

Men nu er det fire tons tunge fly endt i Herning.

Evan Jensen fra Beredskabsstyrelsen koordinerede tirsdagens flytning af flyet.
Evan Jensen fra Beredskabsstyrelsen koordinerede tirsdagens flytning af flyet.

Flere timer på landevejen

Efter flere timer på landevejen, landende det gamle fly hos Beredskabsstyrelsen i Herning.  Og det betyder meget for Evan Jensen, at flyet nu er fremme.

- Vi er rigtig glade for at have det her fly til at stå hernede. Nu mangler vi bare at bygge det op til et katastrofested hernede, så vi kan bruge den og få den samlet, siger han.

Flyet har ikke længere motor, sæder, landingsstel eller vinger. Men flyet skal samles igen, så det kommer til at ligne en rigtig flyvemaskine.

Det vil ifølge Evan Jensen tager er par måneder. 

Flyet har kostet 15.000 kroner og er betalt af Beredskabsstyrelsen Midtjylland.