Flotte billeder: Krondyr leger i vandhul

I Hoven har Leif Sundby Pedersens vildtkamera fanget nogle ganske usædvanlige billeder af krondyr.

Mens de fleste danskere fortsat lader badetøjet ligge i skabet, indtil sommeren overlapper foråret, har flere firbenede allerede været i vandet. Leif Sundby Pedersen har sendt et klip fra Hoven, hvor en flok krondyr-kalve nyder solens stråler i et lille vandhul. Det er et vildtkamera, der har fanget de legesyge dyr, og kameraets ejer Leif Sundby Pedersen blev da også positivt overrasket, da han så klippet.​

Naturstyrelsen mener, at der kan være flere årsager til dyrenes begejstring for det lille vandhul. 

- Det er svært at sige præcis, hvorfor de danser rundt i vandet, men krondyr elsker vand, og de bruger det blandt andet til at rense pelsen, siger Brian Kjølhede Jensen, der er naturvejleder ved Naturstyrelsen Vestjylland. 

I følge Naturstyrelsen findes de største bestande af krondyr på Djursland og i Midt- og Vestjylland. Her i Midt- og Vestjylland anslår Naturstyrelsen, at der befinder sig knap 8500 rådyr.

Leif Sundby Pedersen er fra vores Mobilhold, der er et netværk af Midt- og Vestjyder, der filmer med deres smartphones, når der sker noget og uploader materialet til mobilholdet.dk. 
 

Et vildkamera er blevet en populær gadget, der viser os fantastiske ting, vi ikke selv ser i naturen.

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Natur.