Flere end 60.000 deltog i hestefest i Herning

Dansk Varmblods Hingstekåring og messen Hest & Rytter tiltrak i år over 60.000 besøgende.

VM Guldholdet, der triumferede ved sidste års VM i Herning, var én blandt mange prismodtagere i forbindelse med Dansk Varmblods Hingstekåring.
VM Guldholdet, der triumferede ved sidste års VM i Herning, var én blandt mange prismodtagere i forbindelse med Dansk Varmblods Hingstekåring.
Foto: Ridehesten/Dansk Varmblod

For 43. gang var Herning fyldt til randen med hesteglade folk. Fra onsdag til søndag var der nemlig både hingstekåring og hestemesse.

- Et hjerteligt tillykke og en stor tak til alle i Dansk Varmblod efter endnu en velgennemført heste-weekend, der igen og for 43. gang formåede at begejstre og imponere os alle med stolte traditioner og flot fornyelse, udtaler Georg Sørensen, der er direktør i MCH Messecenter Herning, i en pressemeddelelse.

I alt var der 60.847 besøgende spredt over de fem dage, hvor der både blev uddelt priser og handlet heste-grej. Blandt de mange priser var der prisen ’Årets hingst’, som gik til Hesselhøj Donkey Boy.

På messen var der 250 udstillere, og de var godt tilfredse med de besøgendes købelyst.

- Vi er superglade for dagene her på Danmarks største hestemesse - Hest & Rytter er bare altid en fornøjelse, og vi kan nærmest ikke leve uden, udtaler medejer og medstifter af Cavaleros Denmark, Lars Kejser, i pressemeddelelsen.

- Hest & Rytter er for mange hesteinteresserede en begivenhed, som man sparer sammen til - der bliver virkelig handlet.

Også på Hest & Rytter var der en konkurrence på programmet i form af danmarksmesterskabet for registrerede beslagsmede. Det blev vundet af Daniel Sahl fra Sjørslev ved Kjellerup.

Næste gang, der er messe og hingstekåring i Herning, er 6.-10. marts 2024.