Flere end 100 designerstole stjålet fra universitet i Herning

Der er ingen tegn på indbrud, efter at Aarhus Universitet fik ubudne gæster, som slap væk med"Myren"-stole.

Det er stole som den sorte her, der er blevet stjålet. De røde er erstatningsstole, som er blevet sat op. Foto: Katrine Angel, TV MIDTVEST

I ly af mørket er det natten mellem mandag og tirsdag lykkedes en eller flere tyve at slippe afsted med flere end 100 designerstole fra Aarhus Universitets afdeling i Herning.  

Læs også Politiet efterlyser to mænd for butikstyveri i Viborg

Tyvene er sluppet afsted med 97 stole af typen "Myren" designet af Arne Jacobsen samt 11 Nanna Ditzel-stole og fire borde. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Der er ingen tegn på indbrud i bygningen, og politiet ved derfor ikke, hvordan tyvene er kommet ind.

- Vi ved ikke så meget endnu. Tyvene har været på skolen mellem klokken 1 og 4 i nat, fortæller politikommissær ved lokalpolitiet i Herning, Henning Præstegaard til TV MIDTVEST.

00:44

Tyve slap natten til i dag afsted med 97 Myren-stole designet af Arne Jacobsen samt 11 Nanna Ditzel-stole og fire borde.

Luk video

Spor fra køretøj

Adgangskort til bygningen virker dog hele døgnet. Der kan også være tale om en person, som er kommet ind på uddannelsesinstitutionen i løbet af åbningstiden og har gemt sig et sted på skolen.

- Vi kan se, at et stort køretøj er blevet kørt hen til en åbning i den bygning, hvor møblerne har været i, forklarer politikommissæren til TV MIDTVEST.

Læs også Designermøbler for flere hundrede tusinde kroner stjålet fra villa

Bliver man tilbudt en "Myren"-stol eller ser de pågældende møbler til salg et sted, vil politiet meget gerne have et tip. Derudover hører de gerne fra borgere, som har lagt mærke til noget mistænkeligt i området såsom personer eller et større køretøj.

- Politiet vil gerne i kontakt med borgere, der har set personer, køretøjer eller noget tredje i og omkring Birk Centerpark natten mellem den 2. og 3. december, lyder det i pressemeddelelsen.

 "Myren" er en spisebordsstol, som bliver produceret af Fritz Hansen. Den blev oprindeligt designet i 1952 til kantinen i Novo Nordisk, men blev senere også mulig at købe for andre institutioner og private. Den samlede værdi af de mange designermøbler er endnu ikke gjort op.