Flere borgere bestiller en fotovogn

Tryghedsmålinger gør det muligt for borgere at bestille en fotovogn til deres vej. Det tilbud benytter et stigende antal borgere sig af.

Et stigende antal midt- og vestjyder benytter sig af politiets tilbud om såkaldte "tryghedsmålinger”. Tryghedsmålingerne går ud på, at den enkelte borger kan bestille en fotovogn til sin vej. 

- Vi får flere og flere henvendelser fra borgere, der er utrygge, fordi folk kører for stærkt. Vi prøver at vurdere ud fra de enkelte henvendelser, om vi skal ud og måle der eller ej, siger Jon Westergaard, som er politiassistent ved Midt- og Vestjyllands Politi. 

 

quoteVi får flere og flere henvendelser fra borgere, der er utrygge, fordi folk kører for stærkt. 

 Jon Westergaard, politiassistent Midt. og Vestjyllands Politi

 

Fredag var placeringen Nørregade nummer 20 i Haderup. Adressens ejer er Stella Haldkjær, og det er hende, der har bestilt fartkontrollen. 

- Det har jeg gjort, fordi folk kører for stærkt her, siger hun. 

Det er anden gang, hun har bedt politiet om at komme med deres fotovogn. For en måned siden var den også på besøg på adressen. 

- Fordelen er, at borgerne er derude hele tiden. De har en god fornemmelse af, om der bliver kørt for stærkt eller ej og hvilke tidspunkter, der bliver kørt for stærkt på, siger Jon Westergaard.

De lokale kører for stærkt 

Til overraskelse for politiet har tryghedsmålingerne vist, at det hovedsageligt er de lokale, der kører for stærkt.

- Vi har en måling, hvor der godt nok kun var cirka tyve, der blev blitzet. Ved den måling var over 70 procent af dem blitzet fra nærområdet, siger politiassistenten. 

- Det overrasker mig, at det er lokale, der kører for stærkt, siger Stella Haldkjær. 

Selvom politiet gør det mere og mere, og de lokale er glade for tiltaget, så kan fotovognen ikke komme ud til alle, der henvender sig.

- Vi risikerer at drukne i henvendelser, derfor er det vigtigt at pointere, at vi ikke kommer ud til alle. Vi vurderer henvendelserne fra gang til gang, siger Jon Westergaard.  

Stella Haldkjær tror også, at der skal mere til, hvis farten på vejen udenfor skal permanent sænkes.

- Kunne man gøre lige som oppe i Sverige og sætte en stærekasse op, tror jeg, det kunne være effektivt, siger hun.

 

Se indslaget om tryghedsmålingerne, der blev sendt på TV Midtvest 15. juli 2016.

 

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Trafik.