Flere arnesteder på nedlagt skole: Alt tyder på påsatte brande

Politiet har fundet adskillige arnesteder på Gjellerupskolen. Naboerne fortæller, at der ofte er uro ved den lukkede skole.

Foto: Anders Meyer, TV MIDTVEST

Der er næppe den store tvivl om, at der natten til torsdag var en eller flere brandstiftere på spil i Gjellerupskolen ved Herning.

Læs også Nedlagt skole ramt af to brande - årsagen er stadig ukendt

De ubudne gæster har tilsyneladende forsøgt at antænde brande adskillige steder inde på skolen, og det brændte to steder, da brandfolkene nåede frem.

- Vi har fundet flere arnesteder inde på skolen, og det er selvfølgelig mistænkeligt. Derfor betragter og efterforsker vi det som en påsat brand. Så snart vi ser flere arnesteder, betragter vi det som mistænkeligt. Og i det her tilfælde er der op til adskillige, siger politiets indsatsleder på stedet, Viggo Moustgaard Rækgaard.

Gjellerupskolen har stået tom siden januar, da eleverne blev flyttet til en ny skole. Dermed var der ingen personer til stede, da Brand & Redning MidtVest nåede frem.

Flammerne var gået gennem taget, men brandfolkene fik i løbet af 20 minutter kontrol over situationen, oplyser brandvæsnets indsatsleder Anders Gjørret.

Præcist hvordan de ukendte gerningsmænd satte ild til skolen, står endnu ikke klart. Indsatsleder Viggo Moustgaard Rækby oplyser, at der nu skal laves tekniske undersøgelser på skolen.

Tidligere ramt af påsat brand

Det er ikke første gang, den nedlagte skole bliver ramt af en påsat brand. Det skete også i april, da der blev tændt et bål på en af gangene.

Den sag er opklaret. Det var nogle drenge omkring 14-15 år, der stod bag, oplyser Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning. 

Naboerne til den nedlagte skole fortæller, at der ofte er uro ved skolen. Nogle gange er det unge mennesker, der fester og spiller høj musik på den gamle legeplads.

- Andre gange er der anden aktivitet med mange åbne vinduer og døre og unge mennesker, der kravler på taget. Gjellerup er en stille og rolig by, og det er da lidt utrygt, at der sker sådan noget på den anden side af vejen, siger en af naboerne, Michelle Enevoldsen.

Indsatsleder Viggo Moustgaard Rækby understreger, at politiet gerne hører fra eventuelle vidner, der måtte have set noget mistænkeligt omkring skolen.

Oplysninger i sagen kan gives til Midt- og Vestjyllands Politi på telefon 114.

00:44

Interview med politiets indsatsleder Viggo Moustgaard Rækby.

Luk video
02:08 Luk video