Fireårig pige bortført til Kina

Politiet vil bede om at få kinesisk kvinde, der er taget til Kina med sin datter fra Herning, efterlyst.

Lokalpolitiet i Herning bad torsdag om at få udstedt en international arrestordre på en 33-årig kinesisk kvinde, der er rejst til Kina med sin fireårige datter, som hun har sammen med en 32-årig mand fra Herning.

Pigens forældre har boet sammen i Herning, men er blevet skilt og fik herefter fælles forældremyndighed. I juni aftalte forældrene, at kvinden kunne rejse til Kina sammen med datteren i fire uger - men hun vendte aldrig tilbage, og derfor vil politiet nu have hende eftersøgt internationalt.

Fremstillet in absentia

Kvinden blev in absentia fremstillet i et grundlovsforhør ved retten i Herning - man gennemførte altså et retsmøde hvor hun blev sigtet for bortførelse, selv om ikke selv var til stede.

Retsmødet blev holdt bag lukkede døre, og bagefter vil anklageren ikke sige noget som helst om udfaldet.

Når politiet først går i aktion nu - næsten et halvt år efter at mor og datter rejste til Kina - hænger det ifølge politikommissær Henning Præstegaard sammen med, at det område, som moderen er rejst til, har været ramt af en naturkatastrofe med meget kraftigt regnskyl.

- Derfor trak vi den lidt, men da hun stadig ikke er dukket op, har vi besluttet at få hende efterlyst, siger Henning Præstegaard.

Danmark har ingen udleveringsaftaler med Kina, så politiet kan ikke kræve den kinesiske kvinde anholdt eller afhørt i Kina.

Pigens far har nu fået den fulde forældremyndighed.

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.