Fire år med carport-strid: Nu får familien dispensation

En familie fra Tjørring har kæmpet mod Herning Kommune i en sag om en ulovlig carport. Nu er sagen slut.

Familien Alhsén fra Tjørring fik mandag en tidlig julegave. Efter fire års kamp mod Herning Kommune om en ulovlig carport, får de nu ro. Kommunen har nemlig valgt at give dispensation.

- Det er en kæmpe sten, der er væltet ned fra vores skuldre. Det er der ingen tvivl om. Vi er super lettet, og vi er glade for, at de er villige til at lave om på love og regler. Vi er rigtige glade for udfaldet, siger Hanne Narvåg Ahlsén.

quoteVi er super lettet, og vi er glade for, at de er villige til at lave om på love og regler. Vi er rigtige glade for udfaldet.

Hanne Narvåg Ahlsén, ejer af ulovlig carport, Tjørring

Det er et udhæng på familiens carport, der er for langt ude i skellet. Carporten er opført tilbage i starten af 00'erne af husets tidligere ejer. I 2010 købte Hanne Ahlsén og hendes mand huset, og tre år senere fandt de ud af, at carporten var ulovlig. 

Tre indsigelser

Teknik- og Miljøudvalget i Herning Kommune besluttede i dag at give dispensation.

- Vi har sat nogle betingelser op, som skal opfyldes, for at man kan få lov, så alle ikke bare kan gøre det samme. Nu er der kommet en afklaring på det, og så håber jeg, at familien kan komme videre, siger Finn Stengel Petersen, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Herning Kommune.

I alt modtog Teknik- og Miljøudvalget tre indsigelser. To støttede familien i lovliggørelsen af carporten, mens en var imod.