Finaleserie: Blue Fox udlignede mod Esbjerg

DM-finaleserien er helt åben, efter at Herning Blue Fox søndag vandt det andet finaleopgør af i alt syv med cifrene 2-1 over Esbjerg.

Herning Blue Fox

Herning Blue Fox kunne ånde lettet op efter et gigantisk Esbjerg-pres til slut, da de to hold mødtes i det andet DM-finaleopgør.

Herning holdt nemlig Esbjerg fra fadet og vandt opgøret 2-1 og udlignede dermed til 1-1 i den samlede stilling i finaleserien.

Dermed fik Herning også revancheret det første finaleopgør fra fredag aften, hvor Esbjerg vandt 3-2 efter en dramatisk afslutning, hvor det afgørende mål blev sat ind med 22 sekunder igen.

Første periode var 15 minutter gammel, da hjemmeholdet slog til. Kristoffer Lauridsen gjorde det til 1-0 til stor jubel for hjemmeholdets tilskuere, da han akkurat fik skrabet pucken i mål.

Og Hernings fans fik hurtigt mere at juble over.

For minuttet senere var det Martin Sagat, der øgede føringen efter et massivt klumpspil foran Esbjerg-målet.

Første periode var i det hele taget en tempofyldt affære med masser af fart, hvor der blev tacklet igennem fra begge mandskaber.

Underholdningen fortsatte i anden periode, hvor begge hold gav og tog. Herning havde tre store muligheder for yderligere scoringer, men skarpheden manglede foran mål, og i stedet blev det gæsterne, der fik reduceret til 1-2 ved Brock Nixon.

Massivt Esbjerg-pres

Opgøret var derfor helt åbent, da spillerne skøjtede ud til tredje periode.

Her var Herning stadig i front med fem minutter igen, men Esbjerg pressede for alvor på med afslutninger af både Søren Nielsen, Aaron Lee og Tylor Gron inden for få minutter i jagten på udligningen, der kunne sende kampen i overtid.

Alt imens lurede Herning på at udnytte kontramulighederne i de hektiske slutminutter, hvor trykket fra Esbjerg var massivt.

Med få sekunder igen skulle Herning diske op med nogle ekstra gear, og stavene blev strakt til det yderste for at blokere Esbjergs afslutninger.

Missionen lykkedes, og de hold har nu vundet et finaleopgør hver. Holdene mødes igen på tirsdag.