FCM-talent blandt verdens bedste

17-årige Mikkel Duelund fra FC Midtjylland er med på en netop offentliggjort liste over verdens 40 største fodboldtalenter. (foto: FC Midtjylland)

Den anerkendte engelske avis The Guardian har netop kåret verdens 40 største fodboldtalenter, og her 17-årige Mikkel Duelund som eneste dansker at finde.

Det unge supertalent slår til dagligt sine folder på FC Midtjyllands U19-hold, hvor han med otte mål også er sæsonens topscorer.

- Han har sine største kompetencer i det offensive spil. Han er dygtig som målscorer, men han har også et godt blik for sine medspillere og er dygtig til at sætte dem op. Han har et højt teknisk niveau og er god til at sætte sine modstandere af, siger U19-træner, Kenneth Andersen, til klubbens hjemmeside.

Men det unge talents boldkunskaber er også blevet bemærket højere oppe i klubbens hieraki.

Mikkel Duelund er fast mand på FC Midtjyllands superligareservehold, hvor træneren også har store roser til overs for unge Duelund.

- Han er spilintelligent og dygtig til at finde rum. Han sparker godt med begge ben og er kampafgørende, men har samtidig en god balance i at være selvisk og sætte de andre op.

Sådan lyder det fra A+ træner, Lars Friis, der er en del af trænerteamet omkring reserveholdet.

Listen, indeholder navne på supertalenter fra hele verden, kan du selv se ved at klikke her.