FCM tabte og lukkede to udebanemål ind

Argentineren Tomas De Vincenti scorede to gange på fire minutter, da Apoel slog FC Midtjylland 2-1 i Herning.

Det bliver svært for FC Midtjylland at nå Champions Leagues gruppespil. Tirsdag aften tabte midtjyderne hjemme på MCH Arena med 1-2 til cypriotiske Apoel FC.

Dermed har FCM et vanskeligt udgangspunkt inden næste tirsdags returkamp på Cypern, hvor Apoel tidligere har vist sig meget stærke mod danske hold.

Det var lige ved at gå endnu værre for midtjyderne, men med to minutter tilbage af kampen reducerede Jakob Poulsen Apoels 2-0-føring, der var grundlagt på fem uheldige FCM-minutter i første halvleg, hvor alting gik galt.

To personlige fejl

Først måtte midtjydernes stærke svenske midtbanespiller Petter Andersson udgå skadet, og allerede minuttet efter gik tingene igen imod FCM-planen, da Apoel kom foran 1-0.

Erik Sviatchenko missede at bryde en bold i dybden, og det udnyttede angriberen Luis Leal til at sætte fart og nærme sig det midtjyske mål, før han sendte et hårdt indlæg ind på argentineren Tomas De Vincenti, der mellem to forsvarsspillere bragte cyprioterne foran.

Fire minutter senere fik Vincenti det igen til at rasle koldt ned ad ryggen på de midtjyske Champions League-drømme.

Argentineren opfangede en fejlaflevering midt på FCM's banehalvdel, før han tog et par hurtige træk og skød bolden fladt i mål nede ved den ene stolpe.

Det var en regulær katastrofe for FC Midtjylland, der indtil da havde været i overvejende boldkontrol om end mere passive end ofte set i Alka Superligaen.

De cypriotiske mål fik også størstedelen af de 8253 tilskuere til at tie for en stund.

Det seneste år er det ikke meget modgang, FCM har haft på banen, og det var spændende at se, hvordan holdet reagerede på de forfærdelige fem minutter.

Et lille håb

Spillet blev bedre, men den vigtige reducering kom først efter 88 minutter, da Jakob Poulsen samlede en bold op uden for feltet og følt sparkede den i mål.

Inden da havde både Pione Sisto i to omgange og Apoels Luis Leal i en omgang misbrugt kæmpechancer tæt under mål.

Vender FC Midtjylland 1-2 til samlet sejr næste tirsdag, venter der endnu en knockoutrunde før CL-gruppespillet.