FCM-spiller nomineret til Europas største talent

Mikkel Duelund er nomineret til Golden Boy-prisen, som gives til det største u21-talent i europæisk fodbold.

FC Midtjyllands 19-årige midtbanespiller Mikkel Duelund er nomineret til Golden Boy-prisen, som gives til den mest talentfulde u21-spiller, der spiller i en europæisk klub. 

- Jeg er overrasket over den her anerkendelse, som jeg betragter som en personlig milepæl. Jeg kommer aldrig til vinde titlen, men alene det at være nomineret blandt så mange store navne, er noget, jeg virkelig er stolt af, siger Mikkel Duelund til Herning Folkeblad.

Det er den italienske avis Tuttosport, som hvert år samler nomineringer fra sportsjournalister rundt omkring i Europa. I alt er 98 nomineret til prisen og Duelund er kommet i selskab med blandt andre silkeborgdrengen Kasper Dolberg, men også helt store internationale navne som Manchester Uniteds Marcus Rashford og AC Milans unge målmand Gianluigi Donnarumma.

- De folk, der har indstillet mig til prisen, har vurderet, at jeg har efterladt et godt helhedsindtryk i det seneste år. Der er langt op til de største spillere, men det her giver mig blod på tanden. Nomineringen betyder jo, at jeg gør et eller andet rigtigt, siger Mikkel Duelund.

Kasper Dolberg og Mikkel Duelund er ikke de eneste danskere, der er nomineret til prisen. Lyndbys Jens Odgaard og dansk-tyrkeren Emre Mor er også blandt de nominerede til prisen, som blev uddelt første gang i 2003 til den nuværende FC Midtjylland-spiller Rafael van der Vaart.