FCM snupper første stik i DM-finalen

Viborg HK førte længe, men FCM's håndboldkvinder endte med at vinde den første DM-finale med 25-23.

De forsvarende mestre i kvindehåndbold, FC Midtjylland, vandt lørdag aften den første af to DM-finaler mod Viborg HK med 25-23.

Det var ellers gæsterne fra Viborg, som fik den bedste åbning i Ikast. Viborg førte med fire mål undervejs i første halvleg, men FCM fik kæmpet sig tilbage, og stillingen ved pausen var 14-14.

I anden halvleg af den intense og underholdende finalekamp var det tæt hele vejen. Med lidt under 10 minutter igen var stillingen 22-22, men i slutfasen var FCM's værter en anelse bedre.

Viborg-træner Christian Dalmose virkede ikke alt for skuffet over resultatet, for med et nederlag på kun to mål er alt muligt i onsdagens andet finaleopgør i Viborg. Også FCM-træner Helle Thomsen klappede af resultatet efterfølgende.

Mens FCM vandt guldet sidste år, så har Viborg ikke vundet DM-guldet siden 2010. Men i år har viborgenserne været ganske suveræne.

Holdet sluttede på førstepladsen i grundspillet - tre point foran FC Midtjylland på andenpladsen.