FCM smider føringen to gange i underholdende lokalderby

FC Midtjylland smed to føringer væk og spillede dermed 2-2 mod arvefjenden Viborg FF.

Viborg-spillerne kunne juble over en af holdets scoringer hjemme mod FC Midtjylland i Superligaen fredag aften. To gange var Viborg bagud i kampen, men fik udlignet begge gange til slutresultatet 2-2.
Viborg-spillerne kunne juble over en af holdets scoringer hjemme mod FC Midtjylland i Superligaen fredag aften. To gange var Viborg bagud i kampen, men fik udlignet begge gange til slutresultatet 2-2.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Med et mål syv minutter før tid sørgede Viborg FF fredag aften for, at FC Midtjylland ikke fik sejren i 2-2-opgøret i Superligaens ottende runde.

Det var en tempofyldt og afvekslende slagudveksling mellem to mandskaber, der begge forsøgte at vinde kampen med et offensivt udgangspunkt

Efter en målløs første halvleg eksploderede det efter pausen, hvor FCM var foran to gange, men begge gange smed føringerne væk.

Det uafgjorte resultat rykker ikke alverden for nogle af holdene. FCM ligger nummer seks med 11 point, mens Viborg ligger lige efter med ni point.

Lokalopgøret startede jævnbyrdigt og med et højt tempo, og begge mandskaber forsøgte at sætte sig på kampen med hver sin stil.

2:57
Hør Viborg FFs cheftræner Jacob Friis' reaktion på aftenen kamp.

Gæsterne spillede med stor fysik og pumpede mange høje bolde i feltet, mens Viborg forsøgte at tage kontrol med hurtige kombinationer og småspil mellem FCM-kæderne.

I en højintens første halvleg, der bølgede frem og tilbage mellem de to felter, var Viborg tættest på at bryde dødvandet efter 29 minutter, men kantspilleren Ibrahim Said trådte i bolden og formøblede en friløber mod FCM-målet.

Kort efter pausen åbnede FCM ballet, da venstrebacken Paulinho drev bolden op ad sidelinjen og smækkede et perfekt indlæg ind i panden på angriberen Gue-sung Cho, og sydkoreaneren headede bolden i mål til midtjysk føring.

Der skulle dog kun gå fem minutter, før værterne svarede igen, da indskiftede Serginho med fikse driblinger tørrede FCM-forsvaret og efterfølgende prikkede bolden ind til 1-1. Et sandt drømmemål af kantspilleren.

4:04
Hør cheftræner Thomas Thomasbergs reaktion på den uafgjorte kamp, hvor FC Midtjylland var foran to gange.

Herefter forsøgte begge hold at jagte sejren, og det lykkedes for FCM at komme foran et kvarter før tid, da den indskiftede angriber Franculino lobbede bolden i mål til 2-1 efter en kæmpe fejl af Daniel Anyembe i Viborg-forsvaret.

For anden gang i kampen lykkedes det imidlertid værterne at komme tilbage, da forsvarsspilleren Zan Zaletel headede udligningen i mål syv minutter før tid, og dermed endte kampen uden vinder.