FCM-profil kender vigtig modstander: - Betyder lidt mere for mig end for mine holdkammerater

Torsdag klokken 20.

Det er tidspunktet for FC Midtjyllands første af to opgør mod den skotske storklub Glasgow Rangers i kvalifikationen til Europa League.

Hvis den midtjyske klub skal gøre sig forhåbninger om et komme i et europæisk gruppespil, skal Rangers slås ud, og for især én af FCM-spillerne betyder kampene lidt mere.

- Den betyder lidt mere for mig end for mine holdkammerater. Ikke fordi, de ikke gerne vil i Europa League, men for dem er det måske bare en kamp som alle mulige andre i en europæisk kvalifikationsrunde. Men for mig er det det der med, at vi skal møde et skotsk hold og så Glasgow Rangers, som er ærkerivalen, siger forsvarsspilleren Erik Sviatchenko til FC Midtjyllands Hjemmeside.

Netop ærkerivalen var Glasgow Rangers, da Sviatchenko repræsenterede Glasgows anden storklub, Celtic. Derfor kender han om nogen til modstanderen torsdag.

- Det er et helt andet hold nu med en ny træner i Steven Gerrard. De har virkelig formået at bygge et virkelig godt hold. De var senest i Europa League i sidste sæson, siger han.

Defensiven skal bane vejen

Hvis FC Midtjylland skal slå Rangers ud over to kampe, kræver det et godt resultat på hjemmebane i Herning.

Og hvis det skal i hus, skal det være med de defensive dyder i højeste gear.

- Det bliver et udgangspunkt, som skal komme ud fra vores stærke defensiv. Det er det, der har været kendetegnet i de sidste fire kampe. Vi har ikke lukket mange mål ind og stået godt langt henad vejen i alle kampene, siger Erik Sviatchenko.

Han håber derfor på, at hjemmeholdets fans kan være med til at sætte tryk på modstanderen.

Fans er vigtige

Lige netop fansene kan vise sig at få stor betydning.

Erik Sviatchenko har tidligere set i sine kampe for Celtic mod Rangers, hvor meget det kan betyde, at ens fans bliver ved med at heppe.

Men i de skotske storkampe kunne det også blive for vildt.

Således havde både Celtics og Rangers’ spillere møder med politiet før kampe mellem de to hold, fordi tilskuerne ikke skulle skubbes ud over kanten.

- Vi skulle ikke opildne, når vi jublede, skulle vi ikke juble for meget med fansene, fordi det kunne sætte noget i gang til sådan en kæmpe kamp, som det her var. Så det har altid været nogle vilde opgør at være en del af. Det har det historiske aspekt med, at det er én by, Glasgow, to hold, hvor den ene side er blå, og den anden er grøn og hvid, og så kæmper de om at være det bedste hold i byen, siger han.

Erik Sviatchenko spillede i skotske Celtic fra januar 2016 til januar 2018.