FCM møder Viborg i pokalfinalen

Håndboldkvindernes pokalfinale bliver endnu engang det klassiske midt- og vestjyske opgør mellem FCM og Viborg (arkivfoto).

Pokalfinalen i kvindehåndbold bliver i slutningen af december et opgør mellem Viborg HK og FCM Håndbold.

Det stod klart, da FCM onsdag aften vandt sin semifinale over Team Esbjerg med 26-21 i IBF Arena i Ikast i et opgør, hvor sejren aldrig rigtig var i fare.

Esbjerg har i denne sæson ellers haft taget på FCM Håndbold, og det er blevet til to vestjyske storsejre begge gange, de to klubber har mødt hinanden, før onsdagens vigtige opgør.  Først var det i Super Cuppen, hvor Esbjerg vandt hele 27-19, og få uger senere blev det til en Esbjerg-sejr på 29-23 i Dame Håndboldligaen i begyndelsen af september.

FCM-spillerne virkede også sultne efter revanche og kom bedst fra start med en 5-2-føring. Der var set frem til mødet mellem landets to bedste hold i øjeblikket. Esbjerg og FCM topper ligaen med 15 point hver på henholdsvis første- og andenpladsen i øjeblikket, og det virker som om, de så småt er stukket af i ligaen.

Begge mandskaber mødte dog op med sporadisk succes på det seneste. Ud over de to nederlag til HC Vardar i Champions League har FCM spillet uafgjort med Nykøbing Falster, mens Esbjerg senest måtte nøjes med uafgjort mod HC Odense.

Ahlm blev topscorer

FCM fortsatte og bragte sig foran 11-8 efter 20 minutter, hvor primært gæsternes Estavana Polman med fire scoringer tog ansvar hos Esbjerg, som havde svært ved at få spillet til at fungere i første halvleg.

Hos hjemmeholdet var det Johanna Ahlm, der markerede sig med fem scoringer de første 30 minutter, hvor FCM gik til pause med en 15-10-føring.

Hjemmeholdet holdt føringen fra begyndelsen af anden halvleg og efter et kvarter, lød den på 21-16, men Laura van der Heijden fik reduceret for gæsterne til 21-18, som var stillingen med ni minutter tilbage. Efter et godt opspil fra Louise Burgaard bragte Johanna Ahlm FCM på 22-18, og Burgaard fulgte op med scoringen til 23-18 med seks minutter tilbage, hvor det så svært ud for gæsterne.

Med et minut igen var FCM foran 26-21, og semifinalekampen blev aldrig for alvor spændende.

Topscorer hos FCM blev en stærkt spillende Johanna Ahlm, mens Laura van der Heijden scorede seks gange for Esbjerg.    /ritzau/