FCM lukker efteråret med sejr og overvintrer som nummer et

FC Midtjylland spillede sig mandag aften på førstepladsen i Superligaen med en 3-1-sejr over FC Nordsjælland.

Anders Dreyer (til højre) scorede kampens første mål, da FC Midtjylland mandag besejrede FC Nordsjælland.

FC Midtjylland sluttede efterårssæsonen i Superligaen af med manér, da sidste sæsons mestre mandag slog FC Nordsjælland 3-1 på hjemmebane.

Målene blev scoret af profilerne Anders Dreyer, Alexander Scholz og Sory Kaba, mens Nordsjællands Mikkel Rygaard reducerede for gæsterne.

Det var en fortjent sejr til FCM, der dominerede i store dele af kampen.

Sejren betyder, at FCM overvintrer på Superligaens førsteplads med 27 point i 13 kampe. Midtjyderne har en bedre målscore end Brøndby på andenpladsen.

Dreyer satte gang i festen

FCN har haft et svingende efterår, og med 16 point ligger Flemming Pedersens mandskab på ottendepladsen. Der er fire point op til FCK på sjettepladsen.

Brian Priskes tropper satte sig på opgøret med det samme, og allerede efter ni minutter slog midtjyderne til.

En af Superligaens helt store profiler i denne sæson, offensivspilleren Anders Dreyer, viste fantastiske dribleevner og sparkede bolden i mål til 1-0.

Bare fire minutter senere udbyggede en anden FCM-profil føringen til 2-0. Forsvarsspilleren Alexander Scholz tog et løb i modstandernes felt og scorede.

FCM var dominerende i hele første halvleg og skulle have ført med mere end 2-0, men i dommerens tillægstid slog FCN-midtbanespilleren Mikkel Rygaard til på et frispark og reducerede til 1-2.

FCM dominerede

I anden halvleg var hjemmeholdet atter dominerende, og FCN-keeper Peter Vindahl havde flere store redninger.

FCM pressede dog mere og mere på i løbet af anden halvleg, og det udmøntede sig i en forløsende scoring til 3-1 cirka 20 minutter før tid.

Et skarpt indlæg af højreback Dion Cools ramte Sory Kaba i hovedet, og angriberen kunne ikke undgå at score tæt foran mål til 3-1.

Gæsterne mistede herefter pusten, og FCM kunne sikkert køre sejren i land.