FCM henter tidligere Superliga-profil: - Det er en sulten dreng der kommer hjem

Den tidligere superliga-topscorer Emiliano Marcondes skal score mål for FC Midtjylland frem til årsskiftet.

24-årige Emiliano Marcondes er blevet lejet af FC Midtjylland frem til 31. december. Han spillede før for Brentford, men landede mandag aften i Billund Lufthavn. Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

I går vinkede FC Midtjylland farvel til det offensive es Gustav Wikheim. Midtjyderne har solgt nordmanden for 13 millioner kroner til en klub i Saudi Arabien. 

Men for kort tid siden fik Superligaens nummer et så fløjet en markant erstatning ind.

Nemlig Emiliano Marcondes som kommer til heden på en lejeaftale.

- Der har været mange overvejelser, og det var den bedste mulighed for mig nu at få noget kamptræning og få en god rolle her. Så er der også noget privat i det og en situation i Brentford, siger den 24-årige fodboldspiller.

04:23

Se interview med FC Midtjyllands nyeste spiller, Emiliano Marcondes.

Luk video

Sulten dreng vender hjem

Navnet lyder eksotisk og som en spiller fra de varme lande. Men han har dansk pas og fløjet ind fra England.

Det er en sulten dreng, der kommer hjem. Jeg vil gerne bare spille noget bold.

Emiliano Marcondes

Marcondes har spillet i Brentford siden 2018. Her har han dog aldrig fået den succes, han havde håbet på. 31 kampe er det blevet til og ingen mål.

- Det er en sulten dreng, der kommer hjem. Jeg vil gerne bare spille noget bold. Det har været lidt frustrerende ikke at score mål, men jeg har været uheldig med skader og har ikke haft den kontinuitet, jeg har brug for og lidt manglende selvtillid, men det skal nok vende. Nu skal jeg hjem og have tanket noget selvtillid, siger Marcondes.

Tidligere topscorer i Superligaen

Det er ellers en offensivspiller med målnæse. I seks sæsoner spillede han i FC Nordsjælland, hvor han sluttede sin sidste halvsæson af med hele 17 mål i 19 kampe. Og netop derfor har ulvene hentet ham til Midtjylland.

Læs også Fodbold: FCM sender angriber til Sønderjyske

- Det er, fordi vi skal have et stærkt hold. Vi skal have to på hver plads, og så var det oplagt at hente en, der ved hvor målet står. Det er en klassespiller, vi får, og han skal give os noget erfaring, siger Claus Steinlein, direktør i FC Midtjylland, og fortsætter:

- Jeg håber, han får selvtilliden her og scorer nogle mål. Det er nok med 15 mål. Sidst, han spillede i Danmark, var det 17 på en halv sæson.

Lejeaftalen gælder frem til den 31. december i år, men måske kan den blive længere.

- Nu må vi se, hvor lang tid det bliver. Det kommer an på, hvordan det kommer til at gå her. Jeg glæder mig bare til at spille noget fodbold og vise, at jeg stadig godt kan lave mål, siger Emiliano Marcondes.

Midtjylland og Brentford er begge ejet af den britiske rigmand Matthew Benham.

Emiliano Marcondes har spillet på alle ungdomslandshold i Danmark.

01:35

I går vinkede FC Midtjylland farvel til det offensive es, Gustav Wikheim. Mandag aften fik Superligaens nummer et fløjet en markant erstatning ind:

Luk video