FCM har talt med to tunger om fodboldballade

FCM-direktør tager afstand fra brugen af ulovligt fyrværkeri under derbyet mod Viborg. Cheftræner "ser intet forkert i lidt ekstra fyrværkeri."

"FCM'erne glædede sig over kulissen med ellevilde fans, larm og kanonslag."

Sådan lyder indledningen på en artikel i dagens udgave af Herning Folkeblad, hvor både FC Midtjyllands cheftræner, Jess Thorup, og anfører, Jakob Poulsen, er citeret for at rose stemningen ved kampen fredag aften, der ellers flere gange blev varslet afbrudt af dommeren på grund af både kanonslag og romerlys på FC Midtjyllands tribune. 

De udtalelser står skærende kontrast til klubbens umiddelbare reaktion på balladen både før, under og efter kampen, hvor ni blev anholdt og 35 sigtet for en række ulovligheder - blandt andet det ulovlige fyrværkeri.  

FC Midtjyllands kommercielle direktør tager fortsat afstand fra begivenhederne i forbindelse med derbyet – herunder også brugen af ulovligt fyrværkeri under kampen:

- Det er forbudt og det er mod reglerne (at tage fyrværkeri ind på station.red.), og det vil blive håndhævet hos os, som det gør de fleste andre klubber med både karantænestraffe og sågar også mulighed for bødestraf.

Lidt nytårskrudt  er velkomment

 I Herning Folkeblad er Jess Thorup dog blandt andet citeret for at sige følgende:

- Hvis det kommer ind på banen, så er det jo noget pis. Men ellers kan jeg ikke se noget forkert i, at der lige er lidt ekstra fyrværkeri fra nytår, der skal fyres af, siger Jess Thorup.

Og det er en udtalelse som FCM-direktøren på ingen måde bakker op om:

- Vi kommer selvfølgelig til at drøfte det her internt, og tale om, at vi selvfølgelig aldrig kan opfordre nogen til at gøre noget, der ulovligt. Det gør vi selvfølgelig ikke som klub, og det gør vi heller ikke som individer, når vi er ansat i FC Midtjylland. Vi følger de regler, der er, siger Jacob Jørgensen i dag til TV MIDTVEST.

Den kommercielle direktør mener dog også, at hans træner og spiller må være blevet misforstået.

- Jeg tror, de her udtalelser er taget ud af en kontekst, hvor der er blevet sagt rigtig meget. Der er ingen tvivl om, at Jakob Poulsen, Jess Thorup og mange andre spillere syntes, at det var en fantastisk ramme, der var på Viborg Stadion – de registrerer jo stemningen, den store flotte TIFO og de ting, der har betydet noget for dem, de registrerer ikke balladen før, under og efter kampen, siger direktøren.

Alligevel har han i dag været i kontakt med cheftræneren.

- Jeg har talt med Jess Thorup i dag, og han mener jo ikke, at det, at der er ni, der bliver anholdt, på nogen måde er noget, vi kan stå inde for som klub i forbindelse med fodboldkampe. Vi kan ikke bakke op om noget som helst, der er forbudt, hverken fyrværkeri eller noget som helst andet. Jeg tror spillerne og træneren har ladet sig rive lidt med efter en kamp, hvor man kommer ud og har spillet en intens topkamp, og så står man der og bliver spurgt om, om man synes, stemningen var fed, og ja, det var den jo også isoleret set på de to gange 45 minutter.

 

FCM-direktør Jacob Jørgensen tog lørdag aften skarpt afstand fra balladen omkring lokalopgøret mod Viborg FF. 

 

Det var ikke kun myndighederne, der kom tæt på de aggresive fodboldtilhængere. Under optøjerne før kampen blev der  kastet kanonslag efter forbipasserende

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.