FCM er klar til flere fans på stadion - sektioner skal minimere risiko for smitte

Der er stor glæde i FC Midtjylland oven på nyheden om, at regeringen lemper reglerne for antallet af tilskuere, der er tilladt på lægterne.

Mesterskabet er inden for rækkevidde for de midtjyske ulve. Og det er ikke den eneste grund til, at FC Midtjylland har armene i vejret i dag.

Tirsdag kom det frem, at regeringen sænker afstandskravet mellem tilskuere til én meter.

Når FC Midtjylland tager mod FC København hjemme i Herning til guldbraget om ni dage kan op mod 4.000 hjemmefans dermed se med fra lægterne.

Den nyhed vækker stor glæde hos Kent Nielsen, der er vært på podcasten Sort Snak, der er en podcast til FC Midtjyllands fans.

- Det er en stor festdag. Det er der ingen tvivl om. Vi er så tæt på at vinde mesterskabet, og det ville slet ikke være til at bære, hvis vi ikke kunne komme på stadion og fejre det. Jeg ved ikke, hvad jeg så skulle gøre af mig selv. Det er det her, vi har håbet på rigtig længe. Vi skal tilbage på stadion.

Meget få pladser til tilskuere

Preben Rokkjær, der er marketing og supportdirektør i FC Midtjylland, er også begejstret.

- Det er en rigtig god nyhed. Vi vil spille fodbold, og vi vil rigtig gerne have tilskuere. Vi vil også gerne gøre det på en forsvarlig måde.

quoteFC Midtjylland har jo ikke vundet på hjemmebane, mens der ikke har været tilskuere. Så forhåbentligt giver det en sejr på næste torsdag mod FCK og dermed også et mesterskab

Kent Nielsen, FC Midtjylland fan og vært på podcasten 'Sort Snak'

Forud for dagens udmelding har det kun været tilladt at være samlet 500 mennesker i alt på stadion under en Superliga-kamp.

Det tal er inklusiv kommentatorer, holdledere og alle de andre funktioner, der er til stede under en professionel fodboldkamp.

Det levner ikke megen plads til de fans, der skal skabe stemning på stadion.

Siden udmeldingen om de nye afstandskrav blev offentliggjort har Preben Rokkjær derfor haft travlt med at planlægge, hvordan man på bedst mulig måde får et stort antal tilskuere tilbage på lægterne.

Stadion inddeles i sektioner

Et af de store krav, der skal opfyldes, hvis man ønsker at have mere end 500 personer på stadion, er, at stadionet skal være inddelt i adskilte sektioner.

- I hver sektion vil der være separate toiletter og boder, så man ikke kan krydse de forskellige sektioner, siger Preben Rokkjær.

Den inkarnerede FC Midtjylland-fan Kent Nielsen håber nu på, at det øgede antal tilskuere kommer til at gøre en forskel i det nærtstående guldbrag.

- FC Midtjylland har jo ikke vundet på hjemmebane, mens der ikke har været tilskuere. Så forhåbentligt giver det en sejr på næste torsdag mod FCK og dermed også et mesterskab, siger han.

Kampen mod FCK bliver spillet hjemme på MCH Arena torsdag den 9. juli kl. 20.00.

Superliga-guldet ser ud til at være på vej til Herning, og det samme gør stadionstemningen.

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.