FCM endnu tættere på guldet

FCM vandt den 14. hjemmekamp i træk i Superligaen, denne gang over Randers, der blev ramt af to udvisninger.

FC Midtjylland deler ikke længere rekorden for flest hjemmesejre i træk i Superligaen med FC København.

Nu har midtjyderne rekorden for sig selv. Det står klart efter den 14. hjemmesejr på stribe ud af lige så mange mulige i denne sæson. Mandag aften vandt FCM 5-2 over Randers.

Dermed har ligaens førerhold 12 point ned til nummer to, FC København. Med seks spillerunder tilbage er det formentlig et spørgsmål om tid, inden FCM kan kalde sig dansk mester.

To udvisninger til Randers og tre mål af Morten "Duncan" Rasmussen blev afgørende for kampen.

FCM-træner Glen Riddersholm havde demonstreret truppens bredde ved at sætte ligaens topscorer, Martin Pusic, på bænken til fordel for "Duncan" som forreste angriber. Sidstnævnte betalte tilbage med mål i anden halvleg efter et stolpeskud inden pausen.

I de første 45 minutter skulle der en dødbold til at sætte FCM i gang efter 20 minutter. Jakob Poulsen sparkede hjørne, Tim Sparv forlængede ved første stolpe og Petter Andersson headede bolden i nettet til 1-0 midt for mål.

Men Randers reagerede bedst på FCM-scoringen. Kronjyderne fik omsider sat et offensivt aftryk og efter en lille halv time, udlignede Jeppe Tverskov med en resolut afslutning på Kasper Fiskers frisparksaflevering. I øvrigt Tverskovs første mål i Superligaen.

Flere røde kort

Randers var ovenpå, da en situation blev afgørende syv minutter før pausen. Randers' svenske angriber Mikael Ishak sparkede til Erik Sviatchenko, mens bolden var langt væk. Linjedommeren så episoden, og sladrede til dommer Jakob Kehlet, der udviste Ishak.

Så kunne Randers-træner Colin Todd ellers bruge pausen på at indstille sit hold til at spille med 10 spillere. Men knap var spillerne tilbage på banen, inden Randers var reduceret til ni.

Kasper Fisker stemplede Sylvester Igboun i ansigtet i en nærkamp, og det røde kort kunne ikke diskuteres.

FCM-træner Glen Riddersholm brugte sin pause på at supplere offensiven med Martin Pusic. Men det blev altså "Duncan, der slog til. Efter 10 minutter tacklede Jakob Poulsen bolden hen til "Duncan", der i fri position sparkede bolden i nettet til 2-1.

To minutter senere var han resolut i afslutningen, da han sendte 3-1-målet ind nede ved stolpen. Så var kampen afgjort. 12 minutter før tid blev det 4-1 ved Sylvester Igboun, der stod klar ved bageste stolpe efter et indlæg fra Jakob Poulsen.

Randers pyntede til 2-4, da FCM-målmand Johan Dahlin fumlede en afslutning fra Nicolai Brock-Madsen i nettet.

Men FCM fik lov at lukke målfesten, da Morten "Duncan" Rasmussen udnyttede en forsvarsbrøler af Randers' Mads Fenger til at fuldende sin hattrick.