FCM bruger 10 millioner på testsystem

FC Midtjylland håber på at kunne nedbringe antallet af skader og gøre spillerne mere effektive ved at gå systematisk til værks.

Med den engelske bookmaker Matthew Benham som ny storaktionær har superligaklubben FC Midtjylland fået en mere analytisk og systematisk tilgang til fodbolden.

Det resulterer nu i, at FCM som den første danske klub investerer op mod 10 millioner kroner i et testsystem, der bruges i flere af de større klubber i Europa.

Systemet kaldes ZXY og giver klubben mulighed for at få nøjagtige data om spillernes fysiske præstationer, løbemønstre og afleveringer. ZXY, der kan følge hver enkelt spiller, bliver både sat op på MCH Arena i Herning og Wunderelf Arena i Ikast.

Ved at tilpasse træningen til den enkelte spiller håber FC Midtjylland at kunne nedbringe antallet af skader.

- Hvis vi kan bringe skadesniveauet ned, samtidig med at vi kan optimere spillernes præstationer endnu mere, så er vi nået langt. Det kan give vores trænere og den fysiske stab bedre forudsætninger, så de kan bruges deres ekspertise bedst muligt, siger klubbens sportsdirektør Claus Steinlein i en pressemeddelelse.

FCM investerer i det nye system i samarbejde med Sektion for Idræt på Aarhus Universitet.