FCM-bosser: Fair at vi får hug

FC Midtjylland har fået hård kritik efter at have talt om "lærepenge" efter nederlaget i Europa. Det er fair nok, mener både Jess Thorup og Claus Steinlein.

Efter 2-1-nederlaget i den første Champions League-kvalifikationskamp imod cypriotiske APOEL Nicosia har FC Midtjylland fået drøje hug fra journalister og andre i fodboldverdenen. Især cheftræner Jess Thorups kommentar om, at nederlaget var "lærepenge", har fået flere til at kritisere FC Midtjylland for at være for uambitiøse i Europa.

Jess Thorup erkender overfor BT, at det selvfølgelig er vigtigere med gode resultater frem for "lærepenge".

- Jeg kan kun sige, at vi har store forventninger til os selv, og det skal vi have. Vi vil være med i toppen af dansk fodbold og spille Champions League. Så vi skal ikke være tilfredse med bare at være med i Europa. Vi skal vinde og skaffe point til dansk fodbold. Vi er med for at vinde, og derfor skal jeg være den første til at sige, at vi er enormt skuffet over resultatet i går (tirsdag, red.), siger Jess Thorup i dag til BT.

Kritik fra Holmstrøm

En af kritikerne er den tidligere sportsdirektør i FC København, Niels Christian Holmstrøm, som i går langede kraftigt ud efter FC Midtjylland.

- Jeg undrede mig da over at se en række udtalelser om, at det var en nyttig læreproces. Mig bekendt har de da deltaget i en hel del europæiske kampe. De har godt nok ikke klaret sig særlig godt, men man skal jo passe på, hvad man siger om dem, for de bliver lidt nærtagende, hvis man siger noget om dem. De har travlt med at tale om dem selv mange gange. Jeg forstår ikke rigtig, hvad de mener med læreproces. Hvis det er første gang, man kommer ud og spiller europæiske kampe, kan det være, man ikke ved, hvad det handler om, men det burde de vel vide, sagde Niels Christian Holmstrøm i går til BT.

Stikpille fra Steinlein

Sportsdirektør i FC Midtjylland, Claus Steinlein, stiller sig gerne op og tager imod hug fra kritikerne. Efter kampen mod APOEL Nicosia sagde han, at FC Midtjylland stadig var nybegyndere i Europa til trods for, at klubben har deltaget i europæiske kvalifikationsturneringer syv gange indenfor de seneste ti år.

- Vi har selv bygget forventningerne op, og de forventninger skal fodbolddanmark have til FC Midtjylland. Vi har meldt ud, at vi skal i et europæisk gruppespil tre gange inden 2020. Derfor er det i orden, at vi får hug for vores præstation, siger Claus Steinlein, sportsdirektør i FC Midtjylland til BT.

Overfor TV3 Sport kan FCM-direktøren alligevel ikke dy sig for at sende en lille stikpille af sted mod Niels Christian Holmstrøm.

- Det er dejligt, at han er på banen igen. Vi hørte ikke så meget til ham i maj og juni. Nu ved vi, at han stadig lever og holder øje med os, siger Claus Steinlein.

Returopgøret på Cypern spilles tirsdag d. 4. august.

 

Herunder kan du læse nogle af de kritiske kommentarer på Twitter efter FC Midtjyllands nederlag mod APOEL Nicosia:

kraulglinvad.gif

Paaske.gif

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.