FCM bombede sig til tops

FC Midtjylland er tilbage på førstepladsen i Superligaen efter en 3-1-sejr hos Sønderjyske

FC Midtjylland fik endnu en sejr i Superligaen. På Sydbank Park i Haderslev blev Sønderjyske besejret sikkert med 3-1.

FC Midtjylland har med sejren ni point i toppen ligesom FC Nordsjælland og Randers FC. Sønderjyske har fem point midt i tabellen.

Store chancer til Duncan

Kampen startede ganske livligt med FC Midtjylland som det toneangivende hold. Det første kvarter blev Morten "Duncan" Rasmussen noteret for tre store målchancer.

I stedet blev det Petter Andersson, der kort før pausen fandt vej til netmaskerne for FC Midtjylland. Svenskeren spillede bande med Pione Sisto, og efterfølgende sendte han med et godt skud bolden op i målhjørnet.

Det skete kort efter Morten Duncan Rasmussen havde været tæt på igen, men han står fortsat noteret for præcis 100 superligamål.

Tamme sønderjyder

Der var længe småt med offensive lyspunkter hos de lyseblå værter, der havde svært ved at holde på bolden. Unge Andreas Oggesen havde før pausen et par gode fremstød i samarbejde med Johan Absalonsen.

Størst fare foran FCM-målet opstod faktisk, når FCM-målmand Jakob Haugaard havde et par usikre indgreb.

Det lignede en sikker FCM-sejr, da Sylvester Igboun i starten af anden halvleg headede bolden i mål til 2-0.

Sønderjyske på tavlen

FCM-målmand Jakob Haugaard tog på en ny skovtur, og det straffede Sønderjyske denne gang. Johan Absalonsen slap fri og kunne med sit første sæsonmål reducere en halv time før tid.

Spændingen blev dog punkteret, da unge Patrick Banggaard senere prikkede bolden i mål til 3-1.

FC Midtjylland kan med sejren som rygstød se frem til nogle vigtige kampe. Fredag er der udekamp mod FC København og efterfølgende to opgør mod Panathinaikos i kvalifikationen til Europa League.

/ritzau/