FCM-anfører: Vi går stadig efter guldet

FCM håber at bringe ny spænding til guldkampen med en sejr over FCK, men sølv kan gå an, mener Jakob Poulsen.

Otte point op til FC København på førstepladsen og et point efter nummer to, Sønderjyske, mens AaB og Brøndby er henholdsvis to og tre point efter.   

Sådan er status for Superligaens nummer tre, FC Midtjylland, inden de sidste syv spillerunder og søndagens topkamp mod FCK i Telia Parken.

Den forsvarende mester, FCM, vil gå efter guldet, så længe det er matematisk muligt, men mindre kan også gøre det for FCM-anfører Jakob Poulsen.

 I øjeblikket gør vi stort set alt bedre end tidligere på sæsonen.

- På nuværende tidspunkt vil en sølvmedalje være fint, da vi er så langt bagefter. Men for os handler det om at levere højt indhold og gode kampe. Så ender det som regel også med, at man vinder. Så må vi se, hvor det ender.

- Selvfølgelig vil mesterskabskampen åbne sig mere op, hvis vi vinder, men fem point op med seks kampe tilbage er stadig et stykke vej, siger Jakob Poulsen.

FCK må stadig betegnes som storfavorit til at vinde titlen. Holdet har særligt været kynisk i kampene mod de øvrige tophold. I ti kampe mod de øvrige top-fem-klubber har FCK hentet 23 ud af 30 mulige point.

Jakob Poulsen anerkender FCK's sæson og peger på, at københavnerne er bedre sammenspillet end i sidste sæson.

- I denne sæson må man bare sige, at FCK har været bedst. Det bedste hold vinder som regel de store kampe. Det har FCK været indtil videre, men det kan vi forhåbentlig ændre på søndag, siger Poulsen.

 Han og holdkammeraterne har fået selvtillid efter en periode med ti point i fire kampe, hvor man har holdt målet rent i de tre sejre. Tidligere i sæsonen har holdet ellers haft svært ved at skabe kontinuitet i spil og resultater.

- Vi tror på, at vi kan udfordre FCK. Vi skal derover med en masse selvtillid og tro på tingene, for det går den rette vej for os i øjeblikket. Vi spiller gode kampe og er blevet stabile.

- I øjeblikket gør vi stort set alt bedre end tidligere på sæsonen. Vi har tidligere lukket alt for mange mål ind og givet for mange chancer væk, hvilket gør det svært at vinde kampe.

 - Samtidig synes jeg, vi er blevet bedre spillemæssigt med bolden. Vi kommer frem til flere chancer nu og lægger et større pres på modstanderne, siger Jakob Poulsen.

Søndagens topkamp i Telia Parken begynder klokken 18.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.