FCK-kaptajn: Fysisk kamp i vente

Det kan få indflydelse på torsdagens kamp, at FCM allerede har haft et tæt forårsprogram, mener FCK-anfører.

Når FC København torsdag aften gæster FC Midtjylland i Herning, venter der formentlig en kamp på et fysisk og tempomæssigt højt niveau.

Det forventer FC Københavns anfører, Thomas Delaney.

- Kampene mod FC Midtjylland er meget fysiske. Det er sjældent, at vi spiller mod et tophold, der spiller så meget på dueller og lange bolde.

- Det er lidt mere internationalt at møde FC Midtjylland, og det er jo et godt hold, der også har vist, at det er meget farligt på dødbolde, siger Thomas Delaney.

FC København vil helst presse tempoet op, mens midtjyderne satser mere på at få skabt mange nærkampe.

- Vi og Midtjylland er nok de mest fysisk stærke hold herhjemme, selv om der er forskel. Vi vil gerne have lidt mere tempo i vores fysik, mens de gerne vil have lidt mere duelstyrke i deres fysik.

- Jeg synes, vi har stået godt mod den type spil, som de kommer med, siger Thomas Delaney.

For midtjyderne bliver opgøret det fjerde på to uger, mens det blot bliver FCK's anden kamp i forårssæsonen.

Og så har københavnerne tilmed haft en hviledag mere siden seneste superligakamp, som i FC Midtjyllands tilfælde var mandag aften. Det kan også få indflydelse på holdenes fysiske formåen.

- De har jo spillet mange kampe allerede, og det skal de gøre til en fordel, men jeg håber, vi kan komme med ekstra power det sidste kvarter.

Opgørene mellem FCK og FCM har de seneste år tiltrukket sig en masse interesse såvel for det sportslige, som for Ståle Solbakkens og Glen Riddersholms rolle som alfahanner uden for banen.

De indbyrdes opgør kan dog ikke helt måle sig med den nerve, der er, når FCK møder ærkerivalen, Brøndby, selv om de kampe oftest er et symbol på en pæn indpakning snarere end godt fodboldspil.

- Kampene mod FC Midtjylland har været mere topopgør end de seneste kampe mod Brøndby. Men det er altid specielt at møde Brøndby, og det kan der ikke laves om på.

- At møde FC Midtjylland er nok det tætteste, man kommer på det opgør. Det er også fordi, FCM har været så dygtig på det seneste, og derfor er der stigende interesse om de opgør, siger FCK-anføreren.

 

/ritzau/

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.