FC Midtjylland taber slaget mod FCK

Suveræne FC København er nu blot to sejre for matematisk at have sikret sig det danske mesterskab.

FC København er kun to sejre fra matematisk at sikre sig det danske mesterskab for 12. gang i klubbens historie efter 3-1-sejren over FC Midtjylland på hjemmebane søndag aften.

Salgsvarme Andreas Cornelius scorede to gange i opgøret, hvor også Peter Ankersen kom på tavlen for FCK.

Indskiftede Gustav Wikheim pyntede på resultatet for gæsterne, der nu er nummer fire i tabellen - et point efter Lyngby på tredjepladsen.

Opgøret var dog langt fra nogen ensidig affære. FCM matchede i første halvleg til fulde FCK, og i anden halvleg var de jyske gæster dominerende både spille- og chancemæssigt indtil kampens slutfase.

Første halvleg var en meget intens og til tider ophedet affære, hvor Rilwan Hassan og Paul Onuachu misbrugte hver sin kæmpe chance for FCM, mens FCK også havde et par pæne muligheder ud over sin scoring.

Efter syv minutter headede Andreas Cornelius hjemmeholdet foran med en klassisk FCK-scoring.

Venstrebacken Ludwig Augustinsson smed et indlæg ind i panden på den meget luftstærke angriber, der scorede sit tiende ligamål i denne sæson.

FCM satte sig på anden halvleg og skabte en stribe farlige situationer.

FCK-keeper Robin Olsen måtte således hive store redninger frem for at forhindre Filip Novak og Rilwan Hassan i at komme på tavlen.

Efter en lille times spil blev Robin Olsen passeret, men overliggeren stod i vejen for Mikkel Duelunds langskud.

I stedet for 1-1 blev det dog 2-0 efter 81 minutter, da Andrija Pavlovic satte Cornelius op til en nem scoring.

Og kort efter brød højrebacken Peter Ankersen et FCM-opspil og førte selv bolden frem til kanten af feltet, hvorfra han flot sparkede 3-0-målet i nettet.

Den målrige afslutning på opgøret blev afsluttet med et trøstmål af FCM's indskiftede kantspiller Gustav Wikheim, der sendte bolden gennem Robin Olsens ben.