FC Midtjylland storsejrer over Ajax i åbningskamp

FC Midtjyllands håndboldkvinder sendte dagens modstander fra Ajax hjem til København med et ordentligt nederlag i bagagen. Det lød på hele 29-16.

Det var en tilfreds Louise Burgaard, der kunne gøre status efter sæsonens første kamp i ligaen. Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

Selvom gæsterne fra Ajax kom godt fra land, så var der aldrig tvivl om udfaldet. Med en 13-måls sejr ligger FC Midtjylland sig på en førsteplads efter sæsonens første kamp.

Håndboldkvinderne fra FC Midtjylland har ellers skiftet godt ud i truppen i løbet af sommeren.

Hele ti nye spillere er kommet til, så det var derfor en spændt træner, der sendte sine spillere på banen til dagens kamp.

- Jeg tænker, at holdet er sådan lidt ligesom det her grønne æble, der skal modnes og blive rødt på et tidspunkt, siger cheftræner for FC Midtjylland, Kristian Kristensen.

En af dem, der dog skal udgøre en del af stammen på holdet, er tilbagekomne Trine Troelsen. Efter tre sæsoner er hun nemlig tilbage.

- Det er mega specielt at være tilbage på sin gamle hjemmebane, siger hun.

Tørrede gulv med Ajax

Og Trine Troelsen og resten af FC Midtjylland havde da også masser at glæde sig over. Selvom de kom dårligt fra start og var bagud med tre mål knap halvvejs i første halvleg, så fik midtjyderne strammet grebet.

Det betød, at hjemmeholdet kunne gå til pause med en føring på 15-9. 

I anden halvleg fortsatte FC Midtjylland, og de endte derfor med at køre oprykkerne fra Ajax helt over. 

Midtjyderne vinder hele 29-16, og med en målscore på plus 13 efter den første spillerunde indtager de derfor førstepladsen i ligaen.

Derfor var det også en glad cheftræner, der efter kampen kunne gøre status:

- Vi skulle lige i gang og finde lidt ro i tingene. Men det synes jeg også, at vi fandt efter 15-20 minutter, siger Kristian Kristensen.