FC Midtjylland savner tilskuere på stadion: - Det er møgærgerligt

Jacob Jørgensen, der er kommerciel direktør i FC Midtjylland, håber på, at der kan være tilskuere på tribunerne, inden slutspillet går i gang. Spørger man næstformand i Kulturudvalget, Mogens Jensen, er der håb forude.

I superligaen begynder det at spidse til i kampen om medaljer og om at undgå nedrykning. Derfor bliver ønsket om, at der igen kan være tilskuere på tribunerne på MCH Arena, kun større og større.

- Det er møgærgerligt, at der ikke kan komme tilskuere til de megaspændende kampe, der kommer. Vi synes godt, der kunne åbnes lidt op, og klubberne i superligaen har også nogle idéer til, hvordan vi kunne gøre det, siger kommerciel direktør i FC Midtjylland, Jacob Jørgensen.

Han og resten af divisionsforeningen tror på, at man godt kan afprøve en ordning, hvor tilskuere bliver testet både før og efter kampen.

- Det kunne man gøre med et forsøg, hvor man på MCH Arena lukkede 6000-7000 tilskuere ind og får testet dem på dagen, inden de går ind på stadion, og så igen seks dage efter for at se, hvordan en potentiel coronasmitte ville udvikle sig, siger Jacob Jørgensen.

Opdelte tribuner kan være løsningen

Erfaringer fra forsommeren har nemlig vist, at det godt kan lade sig gøre at have mange mennesker på tribunerne uden stor smittespredning, mener Jacob Jørgensen.

- Da vi sluttede sidste sæson, havde vi op imod 4000 tilskuere på MCH Arena i det, der hed superligaordningen, og der hørte man heller ikke rigtig om nogen alvorlige smittetilfælde på nogen stadioner i Danmark.

- Jeg synes også, at det, vi hår fået at vide af eksperterne og deres beregninger, er, at corona ikke smitter ret voldsomt udendørs, og derfor synes vi, at man godt kunne åbne lidt op, siger han.

Næstformand i Folketingets kulturudvalg, Mogens Jensen (S), fortæller, at der er politisk forståelse for ønsket – men det er ikke kun op til politikerne at bestemme, om tilskuerne kan vende tilbage til stadion.

- En af udfordringerne med stadions er, at det er meget store forsamlinger af mennesker, der skal ind og ud og sidde der. Derfor er det nødvendigt, at myndighederne giver tilladelse til de her større forsamlinger, siger Mogens Jensen.

Men emnet er en del af de forhandlinger, der foregår mellem regeringen og de øvrige partier, fortæller han. Mogens Jensen er åben over for forslaget om igen at lukke tilskuere ind, som man gjorde det i efteråret.

Her blev tribunerne delt op i sektioner af 500 personer. Hver sektion havde separate adgangs- og toiletforhold, og tilskuerne sad med flere sæders mellemrum.

- Der er grund til stor ros til klubberne for, hvordan de håndterede den ordning, der var i efteråret. Man kan forestille sig, at det bliver noget af det samme, der bliver tale om nu her. Det ville jeg være helt tryg ved igen, siger Mogens Jensen.

Håber på aftale inden slutspillet

Hvis en sådan løsning bliver en realitet, er Jacob Jørgensen sikker på, at de mange hungrende fodboldfans godt ville kunne administrere opgaven.

- Det er et år siden, at de fleste fodboldtilskuere har fået lov til at være på stadion, så jeg tror godt, de ved, at hvis de bliver lukket ind, skulle det være under nogle andre vilkår, end det var tidligere – i hvert fald en periode endnu – og derfor ville de opføre sig pænt, siger han.

Jacob Jørgensen håber på, at det lykkes at få en aftale på plads, inden slutspillet starter omkring påske.

- Vi er helt med på, at vi ikke får et fyldt stadion med folk, der drikker fadøl og har det sjovt og står og krammer hinanden, før vi i hvert fald er på den anden side af sommer, og danskerne er blevet vaccineret fuldt ud. Men det glæder vi os også rigtig meget til, siger Jacob Jørgensen.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.