FC Midtjylland sælger Frank Onyeka til Brentford

Efter 123 kampe for ulvene skifter den stærke midtbanespiller den bedste danske række ud med den engelske Premier League.

FC Midtjylland har solgt deres midtbanespiller Frank Onyeka til danskerklubben og Premier League-oprykkeren Brentford FC. Det skriver FC Midtjylland på deres hjemmeside.

23-årige Onyeka har været i FC Midtjylland siden 2016, hvor han kom til fra midtjydernes nigerianske samarbejdsklub FC Ebedei.

Siden da er det blevet til 123 kampe og 17 mål i den sorte trøje, og det er et stort tomrum, som midtbanedynamoen efterlader på ulvenes centrale midtbane.

– Vi er selvfølgelig kede af at miste Frank, men på den anden side under vi ham også at komme ud og få forløst det kæmpe potentiale, han har. Vi glæder os til at følge ham i Premier League, og vi er sikre på, at han kan udvikle sig endnu mere og blive en profil i Brentford og på det nigerianske landshold, siger sportsdirektør i FC Midtjylland, Svend Graversen.

quoteJeg er sindssygt spændt på de nye udfordringer. Det bliver vildt at spille i Premier League.

Frank Onyeka, Brentford FC

Frank Onyeka har igennem længere tid været meldt på vej væk fra heden, og skiftet til Londonklubben Brentford har der været spekuleret i, siden de rykkede op i Premier League i forrige sæson. 

Begge klubber er nemlig ejet af engelske Matthew Benham, mens bestyrelsesformanden i FCM, Rasmus Ankersen, også er sportsdirektør i den engelske klub, og der må derfor siges at være et tæt bånd mellem de to klubber. 

- Det har altid været min drøm

Da den nybagte Brentford-spiller ankom til FC Midtjylland i 2016, blev han indlogeret hos en plejefamilie, mens han skulle kæmpe sig vej til førsteholdet gennem akademiet i Ikast.

– Det har været nogle fantastiske år i Midtjylland. Der er så mange gode mennesker, som har hjulpet mig både på og udenfor banen. Jeg vil altid være taknemmelig for alt det, mine trænere, holdkammerater og plejefamilie har gjort for mig, fortæller midtbanedynamoen.

Nu venter der et helt andet fodboldniveau for Frank Onyeka i England, hvor nigerianeren skal stå overfor nogle af de bedste spillere i verden.

– Jeg er sindssygt spændt på de nye udfordringer. Det bliver vildt at spille i Premier League. Det har altid været min drøm, så jeg glæder mig meget til at spille i Brentford og forhåbentligt komme op på et endnu højere niveau, fortæller Frank Onyeka.

FC Midtjylland har endnu ikke meldt en salgspris ud.