FC Midtjylland mister muligvis stor profil – agent melder om mange interesserede

Der er mange klubber, der vil have fingre i FC Midtjylland-spilleren Frank Onyeka. Det melder spillerens agent.

Den nigerianske midtbanemotor Frank Onyeka har været en af FC Midtjyllands absolut vigtigste spillere for midtjyderne, der er på vej til det tredje danske mesterskab på tre år. Men nu tyder meget på, at klubben ikke får glæde af nigerianeren i næste sæson.

quoteJeg tror også, der vil komme nogle tilbud på ham her inden for de næste 14 dage.

Klaus Granlund, agent, om Frank Onyeka

Hans agent Klaus Granlund siger nemlig til BT, at et skifte nu er det helt rigtige tidspunkt, og at der er flere interesserede klubber.

- Der er mange, der er interesserede, og vi har da også haft nogle møder med nogen. Jeg tror også, der vil komme nogle tilbud på ham her inden for de næste 14 dage. Hvor de kommer fra, og hvad de er, kan jeg ikke sige noget om. Men planen er da helt sikkert, at Frank skal tage næste skridt nu, siger agenten til BT.

Frank Onyeka har i denne sæson taget kvantespring i sin udvikling, hvor han er gået til at blive en af de største profiler. Senest spillede han en stor rolle i 2-0-sejren over FC København, hvor det var efter en afslutning fra ham, at angriberen Sory Kaba kunne bringe FCM foran med 1-0.

Fra angriber til oprydder

Spilleren med nummer 38 på trøjen kom til FC Midtjylland i jarnuar 2016, hvor han skiftede fra den nigerianske samarbejdsklub FC Ebedei.

Han kom på klubbens akademi og var siden en stor faktor i, at klubbens U19-hold præsterede flot i ungdommens udgave af Champions League, UEFA Youth League.

I september 2017 fik han så debut på førsteholdet i FCM, da han spillede de sidste 24 minutter mod Greve i pokalturneringen. Det spektakulære i det er, at han startede sin karriere i FCM som offensivspiller, før han siden er blevet rykket ned på den centrale midtbane som oprydder.

I denne sæson er det blevet til 30 kampe for FC Midtjylland med tre mål og et enkelt oplæg til følge.

Formentlig ikke rekordtransfer

Selvom Frank Onyeka har været på et højt spillemæssigt niveau i hele sæsonen, og agenten mener, at skifte er på sin plads nu, står det ikke skrevet i stjernerne, at FC Midtjylland kommer til at få et rekordbeløb for nigerianeren.

Ifølge fodboldmediet Transfermarkt er FC Midtjyllands højeste pris for en solgt spiller ni millioner Euro – svarende til 67 millioner danske kroner i ren transferpris.

Men det bliver ikke i den størrelsesorden, at Frank Onyeka bliver solgt.

Agenten Klaus Granlund siger til BT, at han forventer en pris på under 10 millioner euro, men at det er svært for ham at fastslå.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.