FC Midtjylland misser gruppespillet i Europa League

Torsdag tabte midtjyderne 0-2 på udebane til tyrkiske Osmanlispor i det andet playoff-opgør om at nå gruppespillet.

Da midtjyderne samtidig havde tabte 0-1 i Herning for en uge siden, så røg FC Midtjylland ud med et samlet 0-3-nederlag, mens tyrkerne snupper billetten til gruppespillet. Op til opgøret ærgrede FC Midtjylland sig over udgangspunktet med 0-1 i den første kamp, da der ventede både en svær udebane i Tyrkiet samt et godt tyrkisk hold, men håbet om at levere en overraskelse levede.

15.000 tilskuere var på plads på det intime stadion, hvor Andre Rømer forsøgte sig med en helflugter efter fire minutter. Kampen bølgede frem og tilbage i indledningen, men efter 20 minutter gik det galt for FC Midtjylland, da den portugisiske forsvarsspiller Tiago Pinto gjorde det til 1-0 til hjemmeholdet på en returbold. Dermed var gæsterne samlet nede med 0-2 ved pausen, og der blev ikke ændret på de to opstillinger efter de første 45 minutter.

Håbet slukket efter fem minutter
Fem minutter inde i anden halvleg blev håbet dog slukket for midtjyderne, og igen var det Pinto, der var bødlen, da han øgede Osmanlispors føring til 2-0 på et direkte frispark. Herefter pressede hjemmeholdet på og var tæt på 3-0 få minutter senere, og Martin Pusic erstattede Jakob Poulsen med 35 minutter igen. I det 72. minut forsøgte FCM-træner Jess Thorup så endnu et taktisk træk, da han sendte det nyindkøbte stjernenavn Rafael van der Vaart på banen til debut for FCM.

De tyrkiske tilskuere klappede hollænderen på banen, og han fik vist sig frem med et par aktioner, men missionen var umulig for FC Midtjylland, der er færdig i europæisk klubfodbold for i år.