FC Midtjylland holder fast i Brøndby med smal sejr

FC Midtjylland hænger på Brøndby i Superligaens top, efter at midtjyderne søndag nedlagde Horsens 1-0 hjemme.

FCM-backen Dion Cools scorede det eneste mål i kampen mod AC Horsens.

De forsvarende mestre fra FC Midtjylland fulgte Brøndby trop, da midtjyderne søndag vandt 1-0 hjemme over bundproppen AC Horsens i Superligaens 16. spillerunde.

Brøndby havde kort forinden vundet 4-0 i Lyngby og bragt sig fire point foran, men med en scoring midtvejs i anden halvleg sørgede den belgiske højreback Dion Cools for, at FCM indhentede tre af de fire point.

Horsens, som endnu ikke har fået point i tre forsøg under træner Jens Berthel Askou, viste ellers noget af det bedste spil hidtil under den nye chef.

Østjyderne tillod ikke mange chancer til FCM og havde selv fine muligheder, men lige lidt hjalp det for uskarpe Horsens, som fortsat må tage til takke med bare seks point på sidstepladsen.

Det første kvarter af kampen var FCM dominerende, men det var kun fra distancen, at Horsens' kroatiske keeper, Matej Delac, blev testet.

2:23
Se vores indslag fra den 4. februar, hvor FC Midtjylland mødte SønderjyskE i Superligaen.

Som halvlegen skred frem, kom gæsterne bedre med, og i flere omgange fik de gulklædte gæster sat fine angreb op uden dog for alvor at blive farlige.

Det blev FCM's unge Gustav Isaksen derimod, da han i 35. minut snittede et indlæg videre og tvang Delac ud i endnu en redning.

Farligere blev det ikke i første halvleg, som endte uden mål.

Efter 49 minutter var Horsens tæt på at bringe sig i front, da angriber Jannik Pohl fik en stor chance efter en omstilling, som han skød en meter forbi mål.

I det 71. minut kom forløsningen så for ulvene, da Cools dukkede op bagest i feltet på et indlæg og blev matchvinder med sin inderside til 1-0.

Horsens kastede alt frem til sidst og var millimeter fra point på heden, men FCM fik afværget katastrofen på stregen i sidste sekund.