FC Midtjylland er på vej mod historisk sæson – nu venter svær opgave

Stig Tøfting og FC Midtjyllands mange point har sat mere fokus på efterårets sidste Superliga-kamp for FCM.

Når FC Midtjylland søndag møder AGF hjemme på MCH Arena, bliver det årets sidste Superliga-kamp for de to klubber.

quoteAGF har leveret et meget stærkt efterår, hvor de har hentet mange point.

Brian Priske, cheftræner, FC Midtjylland

Kampen kommer til at sætte punktum for efterårssæsonen, hvor FC Midtjylland – uanset resultatet mod AGF – vil overvintre som nummer et.

Foruden retning mod guldet har FCM også retning mod rekorden for det højeste pointgennemsnit nogensinde i Superligaens historie. Lige nu er deres pointgennemsnit på 2,63 per kamp, mens rekorden holdes af FC København for sæsonen 2018/2019 med 2,48 point per kamp.

Det pointgennemsnit kan stige til 2,65, hvis det ender med en sejr over AGF søndag.

- Det bliver helt sikkert en svær opgave for os. AGF har leveret et meget stærkt efterår, hvor de har hentet mange point, og med deres fine struktur på holdet volder de problemer for alle modstandere, siger cheftræner Brian Priske til FC Midtjyllands hjemmeside.

FC Midtjylland har ikke tabt til AGF i de to klubbers seneste fem opgør i Superligaen. Sidst, AGF slog FCM, var 4. december 2016.

Til denne kamp mod AGF må Brian Priske undvære Frank Onyeka, der afsoner karantæne. Til gengæld er Junior Brumado tilbage i truppen.

FCM-trup mod AGF

Stort fokus på kampen

Når Superligaens nummer et møder nummer tre, er der naturligt stort fokus på opgøret.

Til denne kamp har én person sørget for, at der kom mere end den almindelige snak.

Den mand er Stig Tøfting. Før FC Midtjyllands seneste kamp mod Brøndby sagde han, at han ville gå hele vejen fra sit hjem i Viby til Herning, hvis ulvene kunne slå de blågule. Det gjorde de, så nu skal fodboldkommentatoren gå den lange tur.

Det er noget, de selvfølgelig har lagt mærke til i FC Midtjylland. De har sendt klubbens mentaltræner, den tidligere jægersoldat B.S. Christiansen til Ikast for at give Stig Tøfting selskab, så de sammen kan bringe kampbolden, der er i Stig Tøftings rygsæk, sikkert til MCH Arena.

Stig Tøftings gåtur fra Viby til Herning er blevet døbt Stig-Minoen efter den berømte pilgrimstur Caminoen.

Deler julegaver ud

Op til kampen mod AGF har FC Midtjyllands spillere trænet intenst. Men når de har haft fri, har to af dem brugt tiden på at give lidt igen til klubbens fans.

Det skete i Spjald IF, hvor værdigt trængende familier fik fodbolde, fodboldudstyr og gavekort til et års kontingent i den lokale klub.

Alt dette blev overrakt af Mikael Anderson og anfører Erik Sviatchenko.

- Det er en rigtig stor hjælp. Vi er som familie presset på den økonomiske side, så at kunne sige til vores børn, at de kan gå til fodbold, siger Max Pedersen, der var en af dem, som tog imod.

FC Midtjyllands Superliga-efterår i tal


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.