Fast arbejde: Fra 14 til 70 medarbejdere på fire år

Sørens Tagdækning i Aulum har vækstet enormt de sidste fire år. Udviklingen skyldes især nye unge kræfter, der bare vil fremad.

Efter sommerferien satser Sørens Tagdækning på opgaver i Nordtyskland. Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

I Aulum ligger en virksomhed, der i fire år har været flyvende. Både bogstavelig og i overført betydning.

Sørens Tagdækning er på bare fire år gået fra at have 14 til 70 ansatte.

- Det har da været sjovt. Jeg startede jo som enmandsfirma. Det var egentlig planen dengang, at jeg skulle køre rundt og lave en garage eller to om dagen, og så skulle jeg ellers køre og hygge mig lidt med det, fortæller Søren Dam, Indehaver, Sørens Tagdækning, Aulum.

Det var egentlig planen dengang, at jeg skulle køre rundt og lave en garage eller to om dagen, og så skulle jeg ellers køre og hygge mig lidt med det

Søren Dam, Indehaver, Sørens Tagdækning, Aulum.

Men sådan gik det ikke særlige længe. Den første, der kom med ombord var sønnen Anders Dam i 2004.

- Stille og roligt ansatte vi lidt flere folk løbende og endte med egentlig at være på 10-15 stykker. Og der sagde den gamle så, at han syntes, at nu syntes han, at vi havde en god forretning. Men jeg ville gerne lidt mere, fortæller Søren Dams søn Anders Dam, der i dag også er indehaver af virksomheden i Aulum.

Gammel Søren og ny Søren

Derefter fik Anders Dam overtalt sin far til at få en ny partner i virksomheden. Derfor kom der en ny Søren ind i virksomheden, nemlig Søren Kirkeby. Og siden da er virksomheden kun vækstet.

- Min far sagde, rolig nu drenge, fortæller Anders Dam.

- De unge mennesker de vil jo gerne ud og lave nogle store projekter. Og det synes jeg er fint, at de gør. Men jeg vil helst bare ud og brænde pap på ved hr. og fru. Jensen, lyder det besindigt fra manden med navnet bag firmaet.

- Jeg kunne ikke have vækstet det her uden Søren, men omvendt – vi kunne heller ikke have fået det her i gang uden den gamle Søren, hvis man må kalde ham det. Så alt i alt har de to Søren’er hver sin funktion, siger indehaver Anders Dam

Og hos Sørens Tagdækning lytter man da også til den gamle Søren.

- Han har nogle helt klare værdier om, at kunderne er de vigtigste. Han var meget klar i spyttet omkring, at vi skulle ikke gå fra kunderne, før de var tilfredse, siger Anders Dam om sin far.

Og Søren Dam er da også glad for, at virksomheden er blevet så stor, som den er.

- Anders har sikret det fremadrettet, så der bliver ved med at være noget for ham i mange mange år frem i tiden, siger idemanden.

Læs også Fast Arbejde: Thy Metal storsælger havekrukker