Farlig køretur på søen

Politiet fik i aftes flere henvendelser om bilkørsel på Sunds Sø.

Det kan godt være, det er koldt udenfor, men i Sunds tog nogle isglade bilister i aftes forskud på vinterfornøjelserne. Politiet fik nemlig i løbet af aftenen flere henvendelser fra borgere, der havde set en bil køre rundt på Sunds Sø. Men det er alt for farligt, advarer vagtleder Erik Kristensen fra politistationen i Herning. Kommunen har nemlig endnu ikke lavet officielle målinger af istykkelsen og frigivet isen til færdsel.

- Det farlige ved Sund Sø er, at der løber en å igennem. Derfor kan man ikke regne med, at isen er lige tyk alle steder, forklarer Erik Kristensen, som på det kraftigste fraråder al færdsel på søen.

Politiet sendte derfor en patrulje til Sunds Sø søndag aften, men den kom aldrig i kontakt med de is-glade bilister. De forlod nemlig søen fra den modsatte bred, end den politiet var kørt til, og politibilen holdt sig klogeligt fra at sætte efter bilen ud over søen.

Motorløb på isen er dog ikke helt unormalt. Sidste vinter afholdt Ikast Motorklub isløb 2-3 gange på søen i Sunds.

Reglerne gælder stadig

I Ringkøbing er dele af fjorden givet fri til færdsel, og også de firhjulede har været på isen. Til gengæld understreger politiet her, at de almindelige færdselslove også gælder, selvom man kører på en sø eller en fjord. En lille flok unge havde nemlig taget særlige firhjulstrukne mark-køretøjer, som ikke er godkendt til almindelig vej, med ud på fjorden. Og de må altså heller ikke køre på isen, forklarer politiet i Ringkøbing, som er i julehumør og derfor i første omgang kun har givet de unge en advarsel, men sker det igen, kan der være bøder i vente, fortæller vagtlederen.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.