Familier flyver på lock-out-ferie

Flere familier rejser sydpå i næste uge end normalt. Feriebranchen tror, det skyldes lock-out'en.

Det Herning-baserede rejseselskab Bravo Tours har ikke problemer med at sælge rejser i denne og næste uge, selvom det er uden for den normale ferietid. Avisen.dk skriver, at der er ekstra pres på både sommerhuse, feriecentre og charterrejser på grund af lock-out'en.

Hos Bravo Tours er der nu så godt som udsolgt i de tre fly, der flyver til Grækenland på tirsdag, og kommunikationschef Bent Bernardi Sørensen er sikker på, at bureauet kunne have sendt endnu flere afsted, hvis konflikten havde været kendt i så god tid, at man kunne have chartret ekstra fly ind:

- I forvejen var der rimeligt meget udsolgt, men vi gemmer gerne ti procent af pladserne, som vi sælger i sidste øjeblik til høj pris. De pladser sælger vi nu, siger han.

Ifølge Avisen.dk er årsagen, at forældrene regner med at lock-out'en fortsætter, og at mange her i april har restferie, som de bruger på at passe deres konfliktramte børn. Hos Bravo Tours har kommunikationschefen sit eget syn på konflikten mellem lærerne og Kommunernes Landsforening:

- KL burde indgå aftaler med rejsebranchen, når de lock-out'er. Hvis vi var varslet i ordentlig tid, kunne mange flere være kommet afsted. Det synes jeg, man skal få på plads inden de næste overenskomstforhandlinger i 2015, siger Bent Bernardi Sørensen.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Erhverv.