Fagemo fyret i Herning Blue Fox

Herning Blue Fox fyrer nu deres svenske træner Linus Fagemo. Fyringen sker på baggrund af det skuffende slutspil.

Herning Blue Fox fyrer nu deres træner Linus Fagemo på baggrund af det skuffende slutspil.

Slutspillet har for Herning Blue Fox' vedkommende ikke levet op til en ellers flot sæson, hvor holdet blev vinder af grundspillet. I kvartfinalerne lykkedes det kun med nød og næppe at besejre Rungsted, og i semifinalerne blev det nederlag til Esbjerg.

Dermed var der dømt bronzekamp, som altså heller ikke gav resultat og Blue Fox måtte se sig forvist til en fjerdeplads.

Og nu må også 38-årige Linus Fagemos se sig forvist fra trænerbænken hos Herning Blue Fox.

Ledelsen i Blue Fox har evalueret sæsonen som helhed, og har vurderet, at der på det sportslige plan har været mangler, som man ikke umiddelbart ser en løsning på med den nuværende trænerduo, og derfor har Blue Fox valgt ikke at udnytte optionen på en forlængelse for yderligere et år.

- Til trods for, at målsætningen resultatmæssigt er indfriet, er der forhold omkring den personlige coaching, udviklingen af spillerne og etableringen af et spilkoncept vi ikke har været tilfredse med, udtaler direktør Torben Skovsgaard.

Som en naturlig konsekvens af beslutningen, stopper samarbejdet også med assistenttræner Markus Karlsson, og assistenttrænerjobbet til næste sæson afgøres først, når en ny cheftræner er på plads.

Svenske Linus Fagemo fik dermed kun knapt et år som træner for Hernings hockeyhold. Han blev ansat i maj 2014, men i dag oplyser Herning Blue Fox altså i en pressemeddelelse, at man har valgt ikke at forlænge kontrakten med den 38-årige svensker, der tidligere har spillet to sæsoner i Herning.

Det kommer næppe som et chok for den ny forhenværende træner. Efter det skuffende nederlag i semifinalen mod Esbjerg, sagde Linus Fagemo følgende til aoh.dk:

- Jeg trives meget godt i Herning. Jeg vil gerne blive. Men jeg kender også den her branche godt nok til, at jeg ikke tager noget for givet.

Linus Fagemo overtog trænersædet fra den legendariske amerikaner Todd Bjorkstrand. Han forlod Herning efter 26. sæsoner for at blive træner for østrigske Graz 99ers.

Der er ikke indgået aftale med en ny cheftræner, men ledelsen vil i samarbejde med Kasper Degn fra bestyrelsen prioritere opgaven meget højt, og målsætningen er at have en ny træner på plads i løbet af foråret.

Hovedpersonen selv fik nyheden overleveret på et møde tidligt onsdag morgen.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.