Et rekordernes år i MCH

Ved MCH’s ordinære generalforsamling onsdag, kunne koncernen se tilbage på et rekordår på alle parametre.

- Det er vi meget taknemmelige over, og det skyldes stor tillid fra arrangører, kunder og samarbejdspartnere, og hårdt og dedikeret arbejde i hverdagen fra alle MCH'ere, siger Poul Sand, bestyrelsesformand i MCH A/S. Foto: Arkiv

2018 blev året, hvor MCH A/S slog alle rekorder. Virksomheden havde rekordmange besøgende og den største omsætning nogensinde.

Et år, jeg vil kalde et ekstraordinært år.

Poul Sand, bestyrelsesformand i MCH A/S

- Et år, jeg vil kalde et ekstraordinært år. Sagde bestyrelsesformand i MCH A/S, Poul Sand, ved den årlige generalforsamling onsdag den 24. april.

2018 var på en lang række områder et rekordernes år og bød blandt andet på rekordmange besøgende, nemlig 1.143.583, til i alt 326 arrangementer fordelt på koncernens fire lokationer MCH Messecenter Herning, MCH Herning Kongrescenter, Jyske Bank Boxen og MCH Arena.

- Det er vi meget taknemmelige over, og det skyldes stor tillid fra arrangører, kunder og samarbejdspartnere, og hårdt og dedikeret arbejde i hverdagen fra alle MCH'ere. Hvad enten det gælder messer, møder, store fester, sportsoplevelser, koncerter, foredrag, teater eller andet, så bringer arrangementerne i MCH mennesker sammen. Det er en drivkraft i MCH at bringe mennesker sammen, og fællesskabet om gode og givende oplevelser sætter vi meget højt, siger Poul Sand.

00:32

Hør, hvilke forventninger Georg Sørensen har til fremtiden.

Luk video

2018 gav en rekordomsætning på 364 mio. kr. og et resultat på 6 mio. kr. efter skat.

- Det er en omsætningsstigning på 23 procent i forhold til året før, og også højere end den hidtidigere rekord tilbage i 2007 på 334 mio. kr. 2018 var derfor - med afstand - året med størst aktivitet i hele MCH's historie, siger Georg Sørensen, administrerende direktør, MCH A/S.

Messefremgang og rekord i Jyske Bank Boxen

Isoleret set blev 2018 også et rekordår i multiarenaen Jyske Bank Boxen med 50 arrangementsdage. Her oplevede årets i alt 409.304 gæster alt fra danske og internationale stjerner til en af verdens største sportsbegivenheder: VM i ishockey i maj, hvor en helt ny ankomstplads og - bygning stod klar til de mange gæster som en del af projektet Fremtidens MCH, som støttes af Realdania og Herning Kommune.

Læs også Rekordår for MCH: Mere end 1,1 millioner besøgende

2018 bød samtidig på i alt 22 fag- og publikumsmesser samt udstillinger i MCH, som samlet blev besøgt af 428.619 gæster, og dermed 95.000 flere end i 2017.

- Messerne er vores største og ældste forretningsområde, og derfor glæder vi os over et godt messeår 2018. Det gælder både i forhold til besøgstal, udstillerantal, antal udstiller-kvadratmeter og omsætning. Vi er meget taknemmelige over det hele. Jeg vil særligt fremhæve udstillerfremgangen, for den viser, at udstillerne tror på messerne i MCH - og kommer igen, sagde Poul Sand.