Et mislykket indbrud i en grillbar førte til opklaringen af flere bilindbrud

Tre mænd på 15, 20 og 21 år er sigtede for at bryde ind i Sundsgrillen og seks biler i området.

Sent søndag aften blev en 15-årig mand fra Ikast og to mænd fra Herning-området på 20 og 21 år anholdt i Sunds. Forinden havde de forsøgt at begå indbrud i byens grillbar, men uden held.

Da de knuste et vindue i grillbaren, gik alarmen i gang, og derfor droppede de planerne og tog benene på nakken.

- Vi kan se på overvågningen, at én af dem lige når at komme ind i grillen, men så stikker de af i stedet, siger vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Anders Hansen.

En patruljebil blev derfor sendt til Sunds, hvor de tre mænd blev fundet og anholdt. Her viste det sig, at den yngste af gerningsmændene havde skåret sig i benet under indbrudsforsøget.

- Det er ikke alvorligt, men han har fået et snitsår på sit knæ og skinneben. Og det er blandt andet også derfor, de vælger at stikke af, siger vagtchefen.

Tilstod på eget initiativ også flere bilindbrud 

De tre unge mænd blev taget med på politistationen, hvor de blev afhørt, og undervejs valgte den let sårede 15-årige at lægge alle kortene på bordet og tilstå flere bilindbrud også.

- Han mister modet og fortæller, at de faktisk også er brudt ind i seks biler i Sunds samme aften, siger Anders Hansen.

Efterfølgende tilstår den 20-årige og den 21-årige også, og de bliver derfor alle kørt tilbage til Sunds, hvor de skal udpege de biler, de har brækket op.

- De viser os, hvilke biler det er, og det er korrekt, at der har været indbrud i dem, siger vagtchefen.

Mandag morgen var politiet fortsat i gang med at afhøre de tre gerningsmænd, og den endelige opgørelse over udbyttet fra indbruddene var derfor heller ikke klar. Det ændrer dog ikke på, at de alle er sigtet for indbrud i seks biler og indbrudsforsøg i Sundsgrillen.