Esbjerg har Glen i kikkerten

- Det ville da uansvarligt af os ikke at notere, at Glen går ledig rundt i øjeblikket, siger direktøren i Esbjerg fB.

Esbjerg vandt søndag sæsonens første sejr, da FC Nordsjælland blev besejret 2-1 i Alka Superligaen.

Sejren kom med den vikarierende træner Michael "Mex" Pedersen på bænken. I mandags blev Niels Frederiksen fyret som cheftræner, og endnu er en afløser ikke på plads. Blandt de emner, der er varmest på rygtebørsen, er Glen Riddersholm, der selv sagde op i FC Midtjylland i sommer.

- Markedet for ledige danske trænere er ikke så stort, og det ville da være uansvarligt af os ikke at notere, at Glen går ledig rundt i øjeblikket. Hvis ikke en guldtræner fra FC Midtjylland står på en liste, når man mangler en træner, så ville der da være et eller andet galt, så selvfølgelig står han på listen, siger Esbjerg-direktør Søren Poulsen.

Få danske muligheder

Esbjerg er i gang med processen, men en ny træner står ikke lige på trapperne.

- Vi har haft meget fokus på at få samlet trådene, nu hvor Niels ikke er her længere. Det har handlet om at få stabiliseret holdet, men i kulissen har vi selvfølgelig arbejdet på, hvad det er for en profil, vi skal gå efter.

- Vi er ved at få tegnet et billede af, hvem vi ser som kandidater. Så må vi se, om de ser Esbjerg som en mulighed. Men vi kommer til at bruge lidt tid på at komme bredt rundt, så vi er så sikre som muligt i vores ansættelse. Der er kandidater fra både Danmark og fra udlandet. Vi kigger bredt for at finde den rigtige, siger Søren Poulsen.

Direktøren erkender, at der ikke er mange danske kandidater, som lever op til det, Esbjerg søger.

- Der er relativt få danskere med de kompetencer, vi mener er vigtige, og endnu færre som er ledige. Det vanskeliggør selvfølgelig situationen en smule, siger Poulsen.

Sejren over FC Nordsjælland har givet Esbjerg-ledelsen en lille smule ro.

- Vi har givet os selv lidt ro ved at slå FC Nordsjælland, siger Poulsen. Vi vandt måske lidt tid med den sejr, men vi har en intern ambition om, at vi skal være nået ret langt videre, når vi når hen til landskampspausen i slutningen af denne måned.    /ritzau/


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.