Erhvervsskole har fjernet energidrikke

På grund af energidrikkens skadelige virkninger har man valgt at fjerne energidrik fra hylderne i kantinen på Herningsholm Erhvervsskole.

Monster energidrik
Foto: Arkiv

Der er ikke en eneste energidrik at finde i kantinen på Herningsholm Erhvervsskole. På grund af energidrikkens høje sukker- og koffeinniveau i forhold til sodavand, har man valgt at fjerne den fra hylderne.  Og det er der opbakning til blandt de studerende.

- Jeg synes, det er fint nok, at de gør det. Ellers havde man bare drukket meget mere af det, siger tømrerlærling Mads Laursen. 

- Vi behøver ikke bidrage til, at de unge mennesker skal indtage alt det sukker og alt det ekstra koffein,  siger Lisbeth Alleslev, der er cateringchef på Herningsholm Erhvervsskole.

Billedet er et andet på UCH i Holstebro. Her forsøgte man at droppe energidrikkene i kantinen, men nu er de tilbage i køleskabet. 

- Det er fordi, de efterspørger det hele tiden, og ellers tager de det med hjemmefra, fastslår Janni Eskesen der er køkkenassistent på UCH. 

Fra 2010 til 2013 steg forbruget af energidrik fra fire til 11 millioner liter. Den stigning mærker man også på Vinderup Realskole. Derfor har skolen valgt at forbyde energidrik i skoletiden. Energidrik indeholder tre gange så meget koffein som sodavand, og kan give bivirkninger så som rastløshed og søvnløshed. 

- Tilbage i 2013 så vi, at en del af vores unge mennesker begyndte at tage energidrik med i skole. Vi kan se, at det påvirker dem, og det er i en negativ retning. Vi synes, det er en skam, i hvert fald i deres hverdag, at det er blevet som at drikke en sodavand. Problemet er bare, at der er en høj mængde koffein i, siger skoleleder på Vinderup Realskole Birgitte Holm.

På Herningholm Erhvervsskole er det endnu ikke kommet til et totalt forbud. Og eleverne ved godt, hvor de skal få deres energidrik.

- Lidl ligger lige herovre, så der er jo købsmuligheder over det hele, siger Mads Laursen.