Erhvervsskole erkender at have bestilt nedrivning af skulptur

En fejl i forbindelse med salg af en bygning har ført til skrotning af en Herning-kunstneren Ingvar Cronhammars skulptur.

En medarbejder ved Syddansk Erhvervsskole har fejlagtigt bestilt en nedrivning af en skulptur, som ikke var skolens ejendom.
    
Det oplyser skolen til TV2 News.
    
Den anerkendte kunstner Ingvar Cronhammar stod bag skulpturen. Før et nedrivningsfirma skar den over, var skulpturen cirka fem meter høj og udført med seks rustfrie søjler, der i top og bund var samlet i sortlakeret pladestål.
    
Værket havde også lokale rødder, eftersom en del af arbejdet var udført af skoleelever i samarbejde med Odense Stålskibsværft.
    
Ejeren af skulpturen er Odense Bys Kunstfond. Her blev formand Anders W. Berthelsen både overrasket og chokeret, da han hørte, at skulpturen var revet ned.
    
- Det er helt vanvittigt. Jeg har aldrig oplevet i min tid som formand for fonden, at en af vores skulpturer er blevet revet ned og fjernet, siger han.
    
Fonden overvejer at stille et erstatningskrav for nedrivningen og skrotningen af deres skulptur.
    
Nær ved skulpturen står en bygning, der har fungeret som erhvervsskole. Den er dog for nylig blevet solgt.
    
Fejlen er angiveligt opstået, da Syddansk Erhvervsskole skulle flytte fra bygningen. Den nye ejer af lokalerne ønskede en renovation, og skulpturen stod angiveligt i vejen for de planer.
    
Det har ikke været muligt for Ritzau at få en kommentar fra Syddansk Erhvervsskole.
    
/ritzau/